Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Távozik a jegyző, de ki jön helyette?

Távozik posztjáról Sopron jegyzője, dr. Galambos György. Az állásra már kiírták a pályázatot.
Dr. Galambos György, elérve a nyugdíjkorhatárt, január 15-től – közös megegyezéssel – távozik a városháza jegyzői posztjáról.
– Személyes elhatározás vezetett a távozásomhoz – mondja dr. Galambos György, aki 2003 óta állt a jegyzői iroda élén. – Elégedetten gondolok vissza erre a két évre, hiszen ezalatt voltak komoly eredményeink. Tavaly az iroda például minőségdíjat vehetett át, amire büszke vagyok. Külső szemlélőként nem tudom megítélni a tevékenységemet, de szerettem a városházán dolgozni. Ezután is itt fogok – Walter Dezső polgármestertől ugyanis ígéretet kaptam a foglalkoztatásomra, kistérségi referens leszek. Úgy tudom, egyelőre nem érkezett pályázat az állás betöltésére, igaz ez nem meglepő, hiszen a Belügyi Közlönyben még nem jelent meg.

A 2006-os választásokkor tehát már új jegyző irányítja az irodát – és közvetve Sopront. Arra vonatkozóan, hogy kit lát esélyesnek a poszt betöltésére, dr. Galambos György nem válaszolt. Az állás várományosaként gyakorta emlegetett dr. Dobos József, aki jelenleg a városháza műszaki irodájának vezetője, sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta értesülésünket. Mint fogalmazott, a pályázatot hivatalosan még nem írták ki. A későbbiekben dönti el, hogy benyújtja-e pályázatát.

Pályázati feltételek

A jegyzői állás betöltésének feltételei a magyar állampolgárság, büntetlen előélet, állam- és jogtudományi végzettség, jogi vagy közigazgatási szakvizsga, legalább ötéves közigazgatási szakmai gyakorlat és legalább hároméves, a közigazgatásban szerzett vezetői gyakorlat. A pályázat benyújtási határideje: december 30. Az elbírálás határideje: január 31.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elbontják a nyomortanyát

Magasabb komfortfokozatú lakásokat ajánl fel a soproni önkormányzat a Balfi utca 67. szám alatti ingatlan kilenc bérlőjének és az egy lakástulajdonosnak. Egy 2003-ban született megállapodás alapján a bérlők csak akkor hagyják el jelenlegi lakhelyüket, ha a mostanival megegyező, vagy magasabb színvonalú cserelakást kapnak Tovább olvasom