Kisalföld logö

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 2°C | 7°C Még több cikk.

Távozik a jegyző

Közös megegyezéssel július 31-től távozik a hidegségi önkormányzattól dr. Pilcz Tamás jegyző. A képviselő-testület dönt a folytatásról, információink szerint a többség a Fertőbozzal közös körjegyzőséget támogatja.
Hidegség mostani, fiatal jegyzője, dr. Pilcz Tamás az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztériumban kapott egy álláslehetőséget, amelyet el is fogadott. A családja is Budapesthez köti, így vita nélkül, közös megegyezéssel bontotta fel az önkormányzattal a szerződését, július 31-i hatállyal.

Hidegség több lehetőség közül választhat ezután, a legvalószínűbbnek az tűnik, hogy Fertőbozzal alkotnak majd közös körjegyzőséget. A képviselő-testület június végén rendkívüli testületi ülésen szavaz, hogy melyik lehetőséget fogadja el.

– Hidegség sosem volt körjegyzőség-ellenes, 2005-ben személyes okok miatt léptünk ki a Fertőhomokkal alkotott körjegyzőségből – mondta el Kovács István polgármester. – A jövőre nézve bizonyos, hogy csak olyan megoldást fogadunk el, amely garantálja a felek egyenrangúságát. Úgy véljük, a körjegyzőség újbóli kialakításával több pénzt spórolhatunk meg, amit a település fejlesztésre lehet fordítani.

P. Horváth László

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szupermodelldöntő díjesővel

Az ország nagyvárosaiban rendezett válogatások után tizenketten jutottak be a szombat esti budapesti… Tovább olvasom