Kisalföld logö

2017. 08. 24. csütörtök - Bertalan 12°C | 27°C Még több cikk.

Távozik a fertődi jegyző

Megvált posztjától Ujlakiné dr. Pék Éva, aki tavaly szeptembertől márciusig volt Fertőd jegyzője.

Ő nyugdíjasként állt a város szolgálatába, de a decemberben meghozott törvényi változások értelmében nyugdíj mellett nem dolgozhat. Választania kellett: lemond a nyugdíjáról, hogy köztisztviselőként továbbra is elláthassa jegyzői hivatását, vagy nyugdíjas státusban marad. Az utóbbi mellett döntött.

– Munkájával, szakértelmével rendkívül meg voltunk elégedve – nyilatkozta Kocsis Ferenc fertődi polgármester. – A törvényi előírások szerint legfeljebb hat hónapunk van arra, hogy új jegyző álljon a hivatal élére. Aljegyzőnk közreműködésével áthidaljuk a köztes időt, viszont rövid időn belül kiírjuk a jegyzői pályázatot.

Fertődön az elmúlt héten tartott képviselő-testületi ülésen döntés született arról, hogy a hetven éven felüli, egyedülálló fertődiek támogatást kaphassanak a hulladékszállítási díjukhoz.

Az önkormányzat 2013. január 1-jétől átvállalja a százezer forintot meg nem haladó nyugdíjjal rendelkező helyi lakosok hulladékszállítási díját 60 literes hulladékgyűjtő edényre.

A képviselő-testület – az előző évekhez hasonlóan – kiírta az idegenforgalmi pályázatát is. Erre azok a fertődi szállásadók jelentkezhetnek, akik idegenforgalmi adót szednek be. 2012-ben ezen adónemből 2,3 millió forint gyarapította a város büdzséjét, amihez az állam ezen összeg másfélszeresét tette hozzá.

A sikeresen pályázó szállásadó visszakaphatja a tavaly beszedett idegenforgalmi- adó-bevételének száz százalékát, de azt teljes egészében vállalkozása fejlesztésére fordíthatja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Éljen harmóniában a testével!

"Egy betegségnek sok apja lehet, de minden betegség anyja a helytelen táplálkozás". (x) Tovább olvasom