Kisalföld logö

2018. 02. 23. péntek - Alfréd -1°C | 2°C Még több cikk.

Tavaszra tolódik a Deák tér felújítása

Az eredeti elképzelésekhez képest egy évet késik a Deák tér felújításának kezdete. Az önkormányzat ugyan már megkötötte az úgynevezett támogatási szerződést a VÁTI Kht.-val, az érdemi munkálatok azonban csak a jövő év tavaszán kezdődhetnek el.
Valószínűleg még az ősszel sem látnak hozzá a Deák tér felújításához, annak ellenére, hogy az önkormányzat megkötötte a VÁTI Kht.-val a támogatási szerződést, amely lehetővé teszi, hogy lehívják a pályázaton nyert 600 millió forintot. Mint ismert, a felújítási elképzelések nagy vitát váltottak ki a lakosság körében, a Deák Tér Fórum nevű civil szerveződés megfellebbezte az elsőfokú hatóság építésiengedély-határozatát. Másodfokon azonban a megyei közigazgatási hivatal kiadta a jogerős engedélyt, így – igaz, több hónapos csúszással – minden akadály elhárult a rekonstrukció elől.

– Jelenleg a közbeszerzési eljárások előkészítésénél tartunk – válaszolta érdeklődésünkre Hruby József alpolgármester. – Pályázatot írunk ki a kiviteli tervekre, a kivitelezőre, a műszaki ellenőrzésre és az úgynevezett közönségkapcsolati (PR) tevékenységre. Ez azt is jelenti, hogy az érdemi munkák minden bizonnyal csak a következő év tavaszán kezdődnek el.
Arra a kérdésre, hogy a késés miatt nem veszíti-e el a város a 600 millió forintot, az alpolgármester elmondta: nem, mert a támogatási szerződés aláírásától számítva két év áll rendelkezésre a felújítás befejezésére.
A közbeszerzési eljárások után – várhatóan még idén ősszel – az önkormányzat átadja a munkaterületet a nyertes kivitelező cégnek, amely megkezdi az előkészítést, hogy tavasszal már az érdemi munkálatokat kezdhessék el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tavasztól építik a mélygarázst

Sopronban a Kisvárkerületre tervezett mélygarázs előkészületei során befejeződött a telekalakítás. A létesítményt 2006 tavaszán kezdik el építeni, míg a Petőfi téri mélygarázs kivitelezésének időpontja még bizonytalan. A közgyűlés által jóváhagyott önkormányzati szerepvállalást azonban az ellenzék részéről ma is kritika illeti. Tovább olvasom