Kisalföld logö

2017. 07. 23. vasárnap - Lenke 20°C | 33°C Még több cikk.

Tavasszal nyílik az új bölcsőde

Elkezdődött a soproni Zöld Ág Bölcsőde új, 24 férőhelyes részlegének megépítése. A tavasszal várható átadás után sem szűnik meg a várólista, de jelentősen csökken.

Jelenleg Sopronban 335 kisgyermek jár bölcsődébe, további 35-en pedig arra várnak, hogy bölcsisek lehessenek. A sorban állás csökkentésére egy új részleget alakítanak ki a Zöld Ág Bölcsődében. A kivitelező a tervek szerint március közepére végez a munkálatokkal, előreláthatóan áprilistól fogadhatják ott a gyermekeket. A beruházás mintegy 55 millió forintba kerül, ennek 90 százalékát uniós támogatásból fedezik. A közel hatmillió forintos önrészt a soproni önkormányzat biztosítja.

– A városvezetés a bölcsődei férőhelyek növelésével is támogatja a családokat – fogalmazott Földháziné Kocsis Zsuzsanna, az Egyesített Bölcsődék vezetője. – Ennek nagy a jelentősége, hiszen látjuk, egyre több szülő szeretné igénybe venni a bölcsődei ellátást, ugyanis az anyukák közül – a család szociális helyzete vagy a munkahelyük féltése miatt – mind többen kénytelenek újból munkába állni. A hamarosan megnyíló egységnek köszönhetően nemcsak a várólista csökken, hanem új szolgáltatást is bevezethetünk. A terveinkben szerepel az időszakos gyermekfelügyelet biztosítása. Így lehetőségük lesz a szülőknek arra, hogy akár néhány órára ránk bízzák gyermekeiket. Ez esetben térítési díjat kérünk, valamint igény szerint az étkezés költségét kell megfizetni. A megkeresések alapján nagy az igény a szolgáltatás iránt.

A kivitelező a tervek szerint március közepére végez a Zöld Ág Bölcsőde átalakításával. A gyengénlátókra gondolva közlekedésüket segítő burkolatot is leraknak. Fotó: Magasi
A kivitelező a tervek szerint március közepére végez a Zöld Ág Bölcsőde átalakításával. A gyengénlátókra gondolva közlekedésüket segítő burkolatot is leraknak. Fotó: Magasi

A statisztika szerint 2009-ben, az előző évhez viszonyítva átlagosan 24 százalékkal több gyermeket írattak be a bölcsődébe. Az elmúlt év folyamán 230 férőhelyre átlag 314 gyermeket vettek fel.

– Az önkormányzat tovább bővítené a férőhelyek számát, hiszen a gyes és a gyed változása miatt megnőtt az igény a bölcsődei szolgáltatásra – mondta el Kuslics Balázs, az önkormányzat szóvivője. – A Kőműves közben új, negyven férőhelyes létesítmény épülne, erről döntött a képviselő-testület a tavaly decemberi ülésén. A 120 millió forintos összköltségből 80 milliót támogatásból fedeznénk, ennek érdekében az önkormányzat már beadta a pályázatot.

Olvasóink írták

  • 2. coolzsu 2010. január 08. 17:19
    „na ja... akkor is az, ha tudjuk, hogy a 24 férőhelyre már most felvettek 30 kisgyereket???? és legalább 100-t lehetne, min annyinak kéne hely.... most azért, mert a 25.800 ft gyes-ből nem nagyon manapság otthon maradni, gyereket nevelni, aztán majd azért, mert 2 évre csökkentették a gyes-t, az oviban pedig csak 3 éves kortól fogadják a gyerekeket.... édeskevés, pedig több a semminél

    másik: szép lesz az új szárny, de kicsit szégyellnivaló, ahogy a többiről pereg a vakolat, bent beázás van, és zárhatatlanok az ablakok....((( ahol 15-20 gyerek van egy picinyke kis szobába összezárva nap mint nap, ott bizony le a kalappal a dadusok és nevelők előtt”
  • 1. Csabazs 2010. január 08. 04:23
    „Végre egy örömhír!Gratulálok!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegények kapják a fenyőket

A soproni hulladékkezelő kft. idén a rászorultaknak adja a kidobott és összegyűjtött fenyőfákat. A… Tovább olvasom