Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 2°C Még több cikk.

Tavasszal kezdődhet a fertődi iskola építése

Elkészültek a fertődi Porpáczy-szakközépiskola új épületének tervei. Tavasszal a kivitelezés is elkezdődhet.

A Porpáczy-szakközépiskola a 2013/2014-es tanévet kényszerűségből három helyen kezdte meg. Az iskolában tanuló gyermekek szülei azért aggódnak, mert tanórától függően most egyik épületből a másikba szaladgálnak a diákok. A beígért új épületről viszont senki nem tud semmit. Tavaly azt mondták nekik, hogy a következő tanévtől már az új épületben tanulhatnak.

Az általános iskola régi épülete is ideiglenes otthont ad a szakközépiskolának. Fotó: Magasi
Az általános iskola régi épülete is ideiglenes otthont ad a szakközépiskolának. Fotó: Magasi


„Amint lezárulnak a közbeszerzések, várhatóan tavasszal, elkezdődhetnek a Porpáczy-szakközépiskola új épülettömbjének építési munkálatai" – tudta meg a Kisalföld.

A beruházás előkészületeiről a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) illetékese úgy nyilatkozott, 2013 decemberére megtörtént a korábbi építési tervek átdolgozása, adaptálása.

A tervezési, előkészítési szakasz lezárult, hamarosan kezdődik a kivitelezési időszak. Az új intézmény építése, létrejötte kapcsán széles összefogás tapasztalható. Fertőd térítésmentesen átadott az iskola számára egy telekmegosztással kialakított, 7602 négyzetméter területű telket, amelyen az intézményfenntartó központ zöldmezős beruházásban új iskolaépületet épít.

Az új iskolaépület látványterve.
Az új iskolaépület látványterve.


Arra a felvetésre, hogy elkészülhet-e az új tanév kezdetére az épület, a Kliktől azt a választ kaptuk: „Terveink szerint tartható a korábban kitűzött szeptemberi határidő."

Az épület tervének zsűrizése a területi tervtanács ülésén zajlott le. Információink szerint magával az új tömbbel mindent rendben találtak, viszont az ingatlan elhelyezkedésével kapcsolatosan kritikus észrevételek vetődtek fel.

Azt kifogásolták a szakemberek, hogy az Esterházy-kastély parkjának közvetlen közelében létesül az iskola tömbje. Szerintük a kastélytól jóval távolabb kellene kialakítani egy új, városias jellegű közigazgatási központot.

Emlékeztető. Az Esterházy-kastélyból tavaly nyáron, pár héttel az iskolakezdés előtt költöztették ki az intézményt. A Porpáczy-szakközépiskola tíz tantermes új épülete a tornateremmel együtt állami költségvetésből épül, 251,8 millió forintból.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csalók is gyűjtenek Döngölő Ádám nevében

A csalók is felfedezték Döngölő Ádámot, a Nagycenken élő négy éves kisfiút, akinek amerikai… Tovább olvasom