Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Tavasszal folytatódnak a felújítások

Sopron - Márciusban kezdődik az Ógabona téri út- és közmű-rekonstrukció és felújítják a Lackner Kristóf utca egy szakaszát is. A Kisvárkerületen folytatódik a csatornaépítés.

Nem véletlen, hogy a Petőfi teret  bekapcsolta a forgalomba az önkormányzat (A város visszafoglalta a Petőfi teret – Kisalföld, január 18., 9. oldal), ugyanis márciusban, pontosabban a fűtési szezon végén jelentős munkálatok kezdődnek az Ógabona téren, a Lackner Kristóf utcában és a Kisvárkerületen.

– Ahhoz, hogy az említett feladatokat megoldhassuk, elengedhetetlenül szükség volt a  tér északi oldalának forgalomba helyezésére – mondta el a Kisalföldnek  Kerekes Attila városi főmérnök.

Várhatóan márciusban kezdődik az Ógabona tér és a Lackner Kristóf utca felújítása. Fotó: Magasi Dávid


Az Ógabona téren ugyanis várhatóan márciusban kezdődik el a gázvezeték cseréje, ezt követően pedig az úttest és a járdák felújítása.
Ezzel párhuzamosan a Lackner Kristóf utcát is rekonstruáljuk, az autóbusz-állomástól az Ógabona térig. Ennek a szakasznak a felújítása ugyanis eddig elmaradt. Tavasszal folytatódik a csatornaépítés a Kisvárkerületen. Ismert, hogy a fővezetéket az acélcápa segítségével már lefektették a szakemberek hat méter mélyen. Felette lesz egy úgynevezett nyomott vezeték – három rákötéssel –, erre kötik rá az Ikva felőli  házak rendszerét. A munkálatok idején félpályás útlezárás lesz, s a Várkerületet a korábbiaknak megfelelően egyirányúsítjuk, ezért volt  – többek között – indokolt a Petőfi tér forgalomba helyezése. Az még nem dőlt el,  a Várkerületen milyen lesz a végleges forgalmi rend, erről majd a tapasztalatok birtokában, a közlekedési szakemberek véleménye alapján a városvezetés dönt.

A főmérnök elmondta még: az autóbusz-közlekedés prioritást élvez, ezért a kivitelező cégeknek a közterület-foglalási engedélyeket úgy adják ki, hogy biztosítható legyen a forgalmi rend.

Tavasszal folytatódik az úgynevezett ISPA Plusz Program is, a Híd, a Mikes Kelemen, a Szent lélek, a Dorfmeister és az Uszoda utcában, így egy ideig szükség lesz még a soproniak türelmére.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mi változott a schengeni csatlakozás óta?

December 21-i schengeni csatlakozásunk után határellenőrzés nélkül lehet átmenni az országhatáron,… Tovább olvasom