Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Tavaly is sikeres évet zárt a GYSEV

Sikeres évet zárt 2006-ban is a GYSEV – hangzott el a Hotel Sopronban csütörtökön rendezett központi vasutasnapi ünnepségen, amelyen elismeréseket és jutalmakat is átadtak.
A cégnél nincs sztrájkhelyzet. Nyereséggel zárta a 2006-os üzleti évet a Győr–Sopron–Ebenfurti Vasút Zrt., néhány szakterületen felülmúlva a várakozásokat. A magyar–osztrák vasúttársaság árbevétele tavaly elérte a 31,7 milliárd forintot, amely kiemelkedő, 13 százalékos emelkedést jelent az előző bázisévhez képest, derült ki a Sopronban rendezett központi vasutasnapi ünnepségen, amelyen részt vett Felsmann Balázs szakállamtitkár is.

Új IC-vonatokat, Sopron és Szentgotthárd között pedig napi két vonatpárt állítottunk üzembe.
– Az elmúlt évben is a teherforgalom teljesített a legjobban, 327 ezer tonnával, közel 6,3 millió tonnára növeltük árufuvarozásunkat – mondta dr. Székely Csaba, a GYSEV Zrt. vezérigazgatója. – A magyar oldal 2,6 millió utasával eredményes évet zártunk a személyszállításban is. A műszaki korszerűsítés is folytatódott: a Sopron–Szombathely vonalon új biztosítóberendezést telepítettünk, ezáltal nőtt az utazási sebesség, azaz csökkent a menetidő.

Lapunk kérdésére, hogy „begyűrűzhet- e" a GYSEV-hez a MÁV-mozdonyvezetők tervezett sztrájkja, dr. Székely Csaba vezérigazgató tömören nyilatkozott: korrekt és tárgyilagos a viszony a menedzsment és az érdekképviselet között, a vasúttársaságnál nincs sztrájkhelyzet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szociális bérlakások vállalkozó kedvűeknek

Az önkormányzat üres, de felújításra váró szociális bérlakást ajánl fel azoknak, akik vállalják,… Tovább olvasom