Kisalföld logö

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

Tavaly 1500-an kaptak fűtéstámogatást

Sopron – Érzékelve a folyamatosan romló szociális helyzetet, az önkormányzat tavaly a fűtéstámogatásra szánt keretet előbb megduplázta, majd az összeghatárt negyvenhatmillió forintra emelte – mondta el Abdai Géza alpolgármester.
– A legutóbbi közgyűlésen, amikor a képviselők a távhődíj-támogatásról szavaztak, nem esett szól a szociális helyzetről – kezdte szerdai sajtótájékoztatóját Abdai Géza alpolgármester.

– Az elmúlt évben az önkormányzat közel ezerötszáz igénylőnek mintegy negyvenhatmillió forint fűtéstámogatást nyújtott, függetlenül attól, hogy milyen tüzelőanyagot használt. Idén ez a keret várhatóan az infláció mértékével növekszik majd. Arra is lehetőség van, hogy ezt év közben felülvizsgáljuk, és igény szerint a költségvetésből újabb forrást találjunk. A város a szociális támogatáson felül hetvenmillió forinttal segíti a távfűtést használókat.

Abdai Géza kitért az elnyerhető összegek nagyságára is. Eszerint azok, akik rendszeres szociális támogatást kapnak, évente egyszeri húszezer forintos kiegészítést kérhetnek. A juttatás felső határa pedig negyvenezer forint.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyszerűsítenék a mezőgazdasági szabályozást

Sopron - Egyszerűsítenék a mezőgazdaságra vonatkozó hazai jogszabályokat. Ennek érdekében a… Tovább olvasom