Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 4°C Még több cikk.

Tarthatatlan helyzet: szennyvíztől áznak a falak

Sopron - A Magyar utcában élő Papp Krisztina állítása szerint a szomszéd telken szennyvízzel teltek az aknák, ami már az ő otthonát is károsítja. Az önkormányzat meghitelezi a hibaelhárítás költségeit.

A panaszos lakásával szomszédos területen önkormányzati lakások vannak, a hölgy szerint ezeknek nincs megoldva a szennyvízelvezetésük. Így az aknából kiáramló szennylé a lakásaikat áztatja. A tatarozás is csak átmeneti javulást hoz, s sérelmezi, hogy neki kell kijavíttatni azt a hibát, ami mások hanyagságából keletkezik. Nem tud szellőztetni sem, noha már penészes a fal.

– A Magyar utca 3. szám alatti lakóház szennyvízvezetékét a szomszédos ingatlanon folyó építkezés során átvágták, az ideiglenesen kiépített rendszer működésében pedig sorozatosan zavar keletkezett. A tarthatatlan helyzetre való tekintettel az önkormányzat az azonnali és végleges megoldás mellett döntött. Felvállalta, hogy meghitelezi a szennyvízcsatorna helyreállításának és a Magyar utca felé való kivezetésének költségeit, így a probléma rövidesen megnyugtatóan rendeződhet – kaptuk a választ Kuslics Balázstól, a polgármesteri hivatal sajtószóvivőjétől.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fejlesztések a parkerdőben

Sopron - Nagyméretű tájékoztató táblákat, új útirányjelzőket is kihelyez a Taeg Zrt. a soproni… Tovább olvasom