Kisalföld logö

2018. 11. 16. péntek - Ödön 2°C | 10°C Még több cikk.

Tárlatnyitás díjátadóval

Fertőd - Immár másfél évtizedes hagyományt folytatva nyílt meg a Megyei Őszi Tárlat csütörtök délután Fertődön, az Esterházy-kastély Pálmatermében.

A tárlatra a szakmai zsűri 39 művésztől válogatott anyagot, az alkotókat díjazták is az ünnepségen.

Az idei Megyei Őszi Tárlat zsűritagjai hiányolták a megújulást és az eddig még ismeretlen alkotók jelentkezését, ugyanakkor fájlalták a megyében élő neves képzőművészek távolmaradását is a seregszemléről.

A megyei önkormányzat fődíját a győri Tolnay Imre kapta, a fertődi Esterházy-kastély különdíját a győri Zugmann Miklósné vihette haza, a Győr-Moson-Sopron Megyei Múzeumok Igazgatósága díját a ravazdi Borbély Károlynak adták át. A Bartók Béla Megyei Művelődési Központ Kht. díját Újrónafőről Kelemen Benő Benjamin érdemelte ki, a Soproni Képzőművészeti Társaság díja a soproni Újvári Gáboré lett, Csorna Város Önkormányzatának díja a csornai Tatai Ágneshez került, Kapuvár Város Önkormányzata a kapuvári Czanik Ferencet díjazta. Mosonmagyaróvár város önkormányzatának díját az újrónafői Vecsei László Ezékiel kapta, Győr Megyei Jogú Város Önkormányzatának díja a győri Kovácsovics Kingáé lett, Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzatának díját Bordás László Sopronban élő alkotó érdemelte ki.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több százmillió forint a kistérségnek

A határon átnyúló együttműködésnek köszönhetően több százmillió forint uniós pénz érkezett a… Tovább olvasom