Kisalföld logö

2017. 02. 25. szombat - Géza -1°C | 8°C Még több cikk.

Tárlat a díszpolgár festményeiből

A Sopron díszpolgára címmel kitüntetett hírneves festőművész, Giczy János műveiből összeállított tárlat látható január 31-ig a sopronbánfalvi kolostorban naponta 10–18 óráig.
A szakrális motívumokban gazdag festmények, szárnyasoltár-képek éppúgy példái a mély istenhit megnyilvánulásainak, mint a szülők, nagyszülők, a tágabb értelemben vett család és a közösség szeretetének.
Ennek egyik legszellemesebb alkotása a „Veronika-kép nagyszüleim emlékére" – a képen Veronika kendőjén ezúttal nem Krisztus, hanem nagyszülei képmása jelenik meg, azt sugallva ezzel, hogy mindenkiben ott lakozik Krisztus, aki fogódzót jelenthet napjaink embere számára is.

Giczy János egyedi színárnyalatú festményein a falu, a soproni táj és épített környezet derűs meghittséget sugároz; szimbólumrendszerében jelen van a kenyér és a szőlő, a paraszti munka fáradsága és éltető reménye. Csendes harmónia és életöröm, s az élet iránti tisztelet érzékelhető minden alkotáson; azokon a festményeken is, amelyeken az elmúlás, az elmenők emléke témáját örökítette meg Sopron 2013-as díszpolgára, Giczy János.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Összegyűjtik, elszállítják a karácsonyfákat

Az elszáradt karácsonyfákat idén is az STKH és a Sopron Holding Zrt. gyűjti be 2–3 naponta. Tovább olvasom