Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 2°C Még több cikk.

Tarkón ütötték a csáfordjánosfai férfit - kirabolták, majd magára hagyták

Támadói az 57 éves csáfordjánosfai férfit hátulról leütötték és pénzét elvették. A rendőrök elfogták a gyanúsítottakat.

A soproni rendőrök elfogták azt a 24 éves répceszemerei férfit és fiatalkorú társát, akik 2013. július 15-én este kiraboltak egy 57 éves férfit. A gyanúsítottak Répceszemere és Répcelak között a folyami töltésen szólították le a sértettet, cigarettát kértek tőle.

A támadók a szemmel láthatóan ittas férfi után mentek, hátulról tarkón ütötték, amitől a földre került. Miután zsebeit átkutatták, személyes iratait, kulcsát és tizennégyezer forintják elvették, az eszméletlen férfit magára hagyták.

A Soproni Rendőrkapitányság E. István répceszemerei lakos és K. Zsolt 17 éves iváni lakos ellen rablás megalapozott gyanúja miatt folytatja az eljárást.

A gyanúsítottak tettüket beismerték, a pénzt elosztották és
elköltötték.

Olvasóink írták

 • 10. heat 2013. július 21. 20:41
  „Régóta mondom: DOLGOZNI!!!
  Mióta a sok nehézgép, földmunkagép markoló, stb dolgozik az ilyen emberek helyett, azóta drága az autópálya- és védőgát építés. A siralmas állapotban lévő, kátyús közutak felújítása-újjáépítése is sok esetben pénz híján hiúsul meg. A 160.000 munkaképes elítélt munkájáról lemondva, csak 300Ft/órával számolva, 100 Milliárd Ft-tól esik el a társadalom évente.
  Persze kellenek a puskás-kutyás őrök is, de ennyiből rájuk is futná. Amúgy is csak néhány szökési kísérlet fordulna elő, ha azok halállal végződnének.
  Persze a jogvédők sohasem engednék, hogy a pl. a csornai elkerülőn 5-10 ezer elítélt dolgozzon, mert hátha akkor időben és olcsóbban elkészülne. Ha a belvárosi útjavításra is naponta 200 elítéltet kivezényeltek volna...”
 • 9. WeiseÖdenburg 2013. július 21. 18:12
  „4. Zöld_Mező 2013.07.20. 10:28
  Állami kiadás csökkentését,nem az állami alkalmazotti fizetésből oldják meg.Továbbá megvan a nevelő hatása.Az elrettentés!”
 • 8. hopega 2013. július 21. 12:43
  „Sopron. a Makó utcai rablásokról miért nem kapunk információt??”
 • 7. Jöttmentek 2013. július 20. 17:48
  „Gondolom felesleges hozzáfűzni, hogy ismét Orbán rejtett erőforrásai avagy "fiatalok" az elkövetők.”
 • 6. Kotongumi 2013. július 20. 17:28
  „Rejtett erőforrásaink ma is előjöttek a rejtekhelyükről a napi zsákmányért..”
 • 5. Filtec 2013. július 20. 12:54
  „Lásd ezt!
  #7

  http://www.kisalfold.hu/gyori_hirek/ket_ora_alatt_elfogtak_a_rendorok_a_betoroket_ottevenyen/2342315/

  Innét szedtem: #8
  http://www.kisalfold.hu/soproni_hirek/fuvoszenekari_koncert_a_sopronkohidai_bv_intezetben/2292116/

  --------------------------------------------------------
  "Itt a követendő példa!
  Ezt majmoljuk, ne az USA-ból áradó sz.rt!

  http://bit.ly/N9vmPA

  Németország, a legelvetemültebb bűnözőit Szibériába küldi rabtartásra!!!
  Szibériából gyalogoljon haza a rab. A farkasoknak is enni kell!

  Copy On

  A legenda a 90-es években született meg, amikor is Arizona állam 4 millió dollárért új börtönt akart építeni. Joe sheriff viszont bevállalta, hogy ő ezt 100 ezer dollárből kihozza. És megszületett "Tent City" ...

  Joe a sivatagban felvert több tucat katonai sátrat, feltűrte a sátrak oldalait és elhelyezett vagy 2000 elítéltet. A sivatagban 50 fok van, egy újságíró szelíden megkérdezte, hogy a rabok egészségét ez nem veszélyezteti-e, Joe szerint viszont "ami elég jó a katonáinknak, az tökéletes a bűnözőknek".
  --------------------------------------------------------

  Arpaio börtönében a rabok az udvaron kizárólag láncon mozoghatnak, ez alól a nők sem kivételek. A sheriff szerint ugyanis nagyon fontos, hogy a két nem számára ugyanazokat a jogokat biztosítsa. Világítás is csak akkor van, ha az erre a célra rendszeresített szobabiciklit éppen tekeri valaki, mert az fejleszti az áramot. Egyszer az egyik fennhatósága alá tartozó börtön adminisztrációjából a rabok fekete pólókat loptak, amelyeket aztán a börtön falain kívül értékesítettek. Arpaio ekkor úgy határozott, hogy a férfi rabok által leginkább utált színben vásárol rabruhát. Az elítéltek azóta rózsaszín göncben feszítenek, s a pólólopás is megszűnt.

  Arpaio sheriff még az étkeztetéssel is spórol: mindössze napi 60 centből hozza ki a "vendégek" napi ételadagját. Szerinte a liberálisok azért nyafognak, mert zavarja őket, hogy a rendőrségi kutyák napi kosztjára ő ennél többet, 1,10 dollárt szán. Arpaio kutyaszeretetét mi sem igazolja jobban, mint az a tény, hogy minden kutyának saját matraca és takarója van (!), amit a rabok tisztítanak. Arpaio a rabok alakjára is vigyáz: nem ritka, hogy az elítéltek büntetésből egy héten keresztül csak kenyéren és vízen élnek.

  A legvitatottabb cselekedete az volt, amikor 300 előzetes letartóztatásban lévő gyanúsítottak részére fenntartott fogdákba 4 webkamerát szereltetett fel. A kameráknak köszönhetően az interneten élőben nézhették a fogvatartottak mindennapjait, egy cseppet sem csorbítva az Egyesült Államokban oly gyakran emlegetett emberi jogokat. Az egyik kamera éppen a női cellába nyújtott állandó betekintést, s nem volt ritka az élőben közvetített verekedés és szexuális erőszak sem. Az oldalt már az első nap 3 millió találatot kapott. Sokan azért bírálták a sheriff bekamerázási akcióját, hogy ezzel megsérti azon fogvatartottak jogait, akiket még nem ítélt el a bíróság. Arpaio ezzel szemben úgy vélte, hogy igenis hasznos dolog az átláthatóság :"Szerintem annak a fickónak, akit azért hoztunk be, mert éppen most szedett össze egy kurvát, ez egy nagyszerű alkalom arra, hogy a kamera elé álljon és üzenjen a feleségének:´Édesem, drágám, itt vagyok, ne aggódj, egy kicsit később érek majd haza´."

  Copy off”
 • 4. Zöld_Mező 2013. július 20. 10:28
  „A bűncselekmény elkövetésétől három dolog tarthat vissza:
  - erkölcsi gát > mint látjuk nincs
  - büntetéstől való félelem > mint látjuk nincs
  - a börtön falai > ERRE VAN SZÜKSÉG ráadásul HOSSZÚ IDŐRE

  A felzárkóztatás csak felesleges illúzió
  Meg kell nyitni a bányákat és még az eltartásuk költségét is kitermelik !”
 • 3. Mankapunka 2013. július 20. 00:48
  „Ugye, nincs játékgép, és a 14 000 ft zsebben marad.”
 • 2. Csetneky 2013. július 19. 21:49
  „Ajaj, már megint a "fiatalok".”
 • 1. Legs 2013. július 19. 20:53
  „Két hét alatt rend lesz!Látom.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tízforrás félidőben - élmények fotókban

Fotógalériák a hegykői Tízforrás eddigi koncertjeiről. A fesztivál vasárnapig tart. Tovább olvasom