Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Tárgyalnak a lakástámogatásról

A héten üléseznek a soproni önkormányzat bizottságai, és véleményezi a jövő heti közgyűlés témáit a Helyi Érdekegyeztető Tanács is.
illusztráció
A Helyi Érdekegyeztető Tanács tagjai január 23-án, csütörtökön 11 órakor a városháza kistermében találkoznak, s megvitatják az ipari park tavalyi tevékenységéről, a lakások és helyiségek elidegenítéséről, a Gyermekjóléti Központ alapításáról szóló előterjesztéseket, valamint az idei költségvetés tervezetét.

A pénzügyi bizottság tegnapi ülésén foglalkozott többek között az ipari parkkal, a Pro Kultúra Kht.-val, a lakások és helyiségek elidegenítéséről szóló rendelet módosításával. Tegnap véleményezték a közgyűlés elé kerülő témákat a tulajdonosi bizottság tagjai is. Többek között az ingatlankezelő kft. ügyvezetői álláspályázatában és több üzlethelyiség értékesítésének ügyében foglalnak állást.

Ma tanácskozik az egészségügyi és szociális bizottság. Többek között megtárgyalják az iskolafogászati tevékenység lehetőségeit, döntenek az első lakáshoz jutók támogatásáról, és elbírálják a garzonlakásokra és a szociális bérlakásokra benyújtott pályázatokat. Az oktatási, sport és ifjúsági bizottság tagjai ma egyebek mellett a sportszervezetek vezetésébe történő önkormányzati delegálásról és a Sopronért díj adományozásáról fejtik ki álláspontjukat. Az idegenforgalmi és kulturális bizottság csütörtöki tárgyalásán górcső alá veszik a színház művészeti vezetői állására érkezett pályázatokat és meg is hallgatják a jelentkezőket. Véleményezik a Pro Kultúra Kht. 400 millió forintos fejlesztési hitelkérelmének módosítását és a költségvetés tervezetét is.

Ugyancsak csütörtökön ülésezik a városfejlesztési bizottság. Belterületbe vonási kérelmek, buszmegálló-áthelyezési kérelem elbírálása mellett a Lövérek és környéke szabályozási tervének módosítását is tárgyalják. A jogi és ügyrendi bizottság január 27-én véleményezi a tűzoltóság szervezeti és működési szabályzatát, a Pro Kultúra Kht. alapító okiratának módosítását és – többek között – a Fecskeház helyének meghatározásáról készült előterjesztést.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fegyveres rablás Nagylózson

Fegyverrel vagy annak látszó tárggyal fenyegette meg a két női alkalmazottat hétfőn valamivel… Tovább olvasom