Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Tapossa laposra!

Sopron - A városban szervezett egészséghét zárásaként szombat reggel kilenctől számos egészség- és környezetvédelemmel kapcsolatos program várja azokat, akik kilátogatnak a Mátyás király utca, Állomás utca sarkán lévő parkolóba.

A kirakodóvásár mellett játékos programokkal, zenészekkel, ˝masszázskóstolóval˝ is várják az érdeklődőket, a csúcspont pedig a 11 órai Tapossa laposra! parádé. A szervezők kérik, hogy aki teheti, hozzon magával öt tiszta PET-palackot. Ezeket összegyűjtik az egyik hulladéktárolóban, majd kiborítják és összetapossák. Azt szeretnék ezzel bemutatni, hogy a palackokat az 1 százalékára lehet összenyomni, s jelentős energiát, pénzt lehet ezzel megspórolni. Fontos: minden regisztráló értékes ajándékot kap.

Éder Andrea, a rendezvény egyik szervezője elmondta, három üzlet – a könyvesbolt, a biobolt, valamint a Zöld Pont – közösen szervezte meg az egészséghetet. Ezzel szeretnének példát mutatni a városlakóknak, valamint bemutatni, hogy miként lehet egészségesen, a környezetet védve élni a mindennapjainkat.

Olvasóink írták

 • 20. vitriol2 2009. november 19. 14:38
  „Kedves az Egészségpiac szervezői nevében szóló "stkh"(hivatalnok)!
  megtisztelő a meghívásuk, de én úgy gondolom, hogy "problémáimat" leírtam, és nem tartom szükségesnek azok "személyes megvitatását"!
  Miért?
  - a problémák velem való "beszélgetés" nélkül is megoldhatóak-"
  - a felvetett problémákat ugyan nem Önök "okozták", de megoldásukban csak Önök tudnak lépni.
  megj. Nekem nem Önökkel-a STKH-val- van/volt gondom, hanem azokkal akik az általam leirt "szemét ügyet" okozták, tehát mégegyszer : Köszönöm a megtisztelő meghívásukat, de mint ahogy a 18-ban írtam:"vegye ugy mintha "betelefonáltam" volna és próbálják megoldani városunk egyik "kapujában" lévő szemét "ügyét".
  és PLUSZ- megjegyzés: azt meg külön köszönöm, hogy -szokatlanul városunk önkormányzati hivatalaitól- vették a fáradságot és "megszólítottak" egy elégedtlenkedő reagálot.
  és egy javaslat: a "Kisalföld"ben több esetben mutatták-propagálták- városunk utjait-, Önök is "kiadhatnák " azokat a fotokat-utca házszám kiirásával -amit az Önök alkalmazottai-pld. a kukás autok soförjei- eddig készitettek.”
 • 19. stkh 2009. november 18. 18:52
  „Kedves vitriol2!

  Az Egészségpiac szervezői nevében várjuk Önt előzetes egyeztetés után az STKH Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Kft. hulladéklerakó telephelyén, hogy felvetett problémáit személyesen megvitathassuk. Szívesen bemutatjuk a munkánkat és megosztjuk Önnel azokat a kezdeményezéseinket is, melyekkel ma még szélmalomharcot folytatunk a szemetelőkkel szemben.

  Kérem, hívja az 505-790-es központi számunkat és egy megfelelő időpontban szívesen látjuk.

  Várjuk jelentkezését.

  Üdvözlettel:”
 • 18. vitriol2 2009. november 18. 09:25
  „" palika 2009.11.15. 11:02 -kor ezt irta:

  "....Jó lenne, ha észrevétele van akkor telefonáljon és megoldjuk a problémát, mert a cél közös."

  Kérem Önt- mivel "Őn a beirása szerint"érintett" a szemétügyben" az ezen a honlapon- ezen a cikknél leirt felmerült "problémákat" vegye ugy mintha "betelefonáltam" volna és probálják megoldani városunk egyik "kapujában" lévő szemét "ügyét".
  ugy gondolom, hogy Őn és "hivatala" tudja azt, hogy a Mátyás kir 34. sz. alatt mely "szolgáltatok" fizetnek elő "kukákra" azt, hogy az előfizetett "kukák" mennyi szemétre vannak hitelesitve és az mennyire felel meg az adott "üzlet" szemét "termelésének" Ja és használják -e azokat?
  Bizok abban, hogy korábbi reagálásai nem csak a "Tapossa,laposra" akciojuk diccsfényében való "sütkérezés" motiválta, hanem Ön és hivatala tényleg komolyam gondolta,hogy"megoldjuk a problémát, mert a cél közös"”
 • 17. vitriol2 2009. november 16. 13:55
  „ja és egy "furcsa" társitás a rendezvény "társ" szervezöiről".Sajnos ezt csak most az egyik ott lako ismerösöm által vált ismerté elöttem, tehát a felsorolt szervezök "könyvesbolt, a biobolt, valamint a Zöld Pont" egyike sem használja "kukáját" -hátul az udvaron LELÁNCOLVA(KIHASZNÁLATLANUL )állnak pld. a bio-bolt kukái, mig a másik kettő "kukái" ismeretlen helyen "várakoznak". Tehát kedves hivatalbol "környezetvédök" tán Önnöknek illene lépni a Sopron egyik-meghatározo-"kapujának" szeméttengerének felszámolásában.Ja és ma -hétfőn - a szemete elvitték, de ott maradt a "lapossa, taposra" akciojuk "papirhalmaza". A "kukások"-jogossan- csak azt vitték el amit az "előirásuk" diktált”
 • 16. vitriol2 2009. november 16. 07:28
  „"palika"(15)
  én nem a rendezvényt "támadtam", hanem "ötleteket" kértem:
  "palika 2009.11.14. 17:30 -TOL
  Őn a beirása szerint"érintett" a szemétügyben:, tehát kérdés:mikor lesz már "rend/tisztaság " Sopron egyik"kapujában"???"
  tudja nem csak az használ Sopron tisztaságának, ha "ötleteket" adunk, hanem feltárjuk a "hibákat" is, tudja az sem támadás hogy már többször leirtam, hogy a helyi vezetöink elQrták az EU-s normás "lereko" megépitését, és mi is az eredmény: többezer forintos "dij" helyet sokan-én nem, én pénzért adtam le HÁZTARTÁSI plusz.szemetemet- tehát sokan lehet, hogy a "lerakás" helyéül az "erdöinket" fogják választani.
  és miért támadás a valoság "leirása"?:
  -"ja és most (ma) vasárnap pedig a "lany szellő" a parkoloban az Önnök "rendezvényének"Pet-poharacskáit fujdogálja. Ja azt nem sikerült "laposra taposva" elszállitani????" - miért támadás ez???
  én is szeretném ha környezetem tiszta és élhető lenne, de én "csak" annyit tudok tenni , hogy ovom és védem környezetemet vagyis nem szemetelek ill. ha "környezetrombolo" tevékenységet észlelek azt szováteszem.
  ja ha ezek közt olyanok is vannak melyekben Ön vagy "hivatala" is érintett, talán a szovátevő "megkövezése" helyett a "hiányosság" orvoslásra kénne törekednie.”
 • 15. palika 2009. november 15. 13:23
  „volt egy ötlet.
  rendezvény lett belőle.
  az ott elhangzott gondolatokról kellene beszélni.
  esetleg a következőre elmenni és ötleteket adni.
  ha az emberek nem fognak össze, nem lesz jobb.”
 • 14. vitriol2 2009. november 15. 13:02
  „ez az " m 2009.11.15. 11:55"melyikötök "fedőneve"
  na de láttom Neked ahhoz kell gyogyszer, hogy felfogd , hogy miről is irtam:
  Tudod én ezzel "kezdtem":
  " vitriol2 2009.11.15. 10:29
  palika 2009.11.14. 17:30 -TOL
  Őn a beirása szerint"érintett" a szemétügyben:, tehát kérdés:mikor lesz már "rend/tisztaság " Sopron egyik"kapujában"???
  Tudja naponta utazom : hétfön valamint csütörtök szinte mindig SZEMÉT hegyek találhatoak ott :
  ja és most (ma) vasárnap pedig a "lany szellő" a parkoloban az Önnök "rendezvényének"Pet-poharacskáit fujdogálja. Ja azt nem sikerült "laposra taposva" elszállitani????"
  ha ebben a sorokban valamilyen "pártoldali" elfogultságot" olvastál ki <moderálva>”
 • 13. m 2009. november 15. 11:55
  „moderálva személyeskedő”
 • 12. vitriol2 2009. november 15. 11:34
  „2-es;5-ös és a 9es szám alatt "reagálonak":
  Tudja ha véletlenül a Maga "hivatalának" nyomásásra kimoderálják szövegemet, pld "sértő" cimszoval, a leirtakat mentettem. Remélem maga nem "szenved" most "olvasási zavarokkal"? ugye nem?”
 • 11. vitriol2 2009. november 15. 11:26
  „kertész- csak egyszerüen IGY KISBETÜKKEL, IDÉZŐJEL NÉLKÜL- a mostani(9-es) reagálása után már nem érdekel a Maga véleménye az egész SZEMÉT(egy)ÜGYBEN.
  Én a 4-es "hozzászolásomban" kérdeztem elöször-érti azt kérdeztem, hogy
  "+Őn a beirása szerint"érintett" a szemétügyben:, tehát kérdés:mikor lesz már "rend/tisztaság " Sopron egyik"kapujában"???"
  valamint egy reggeli észlelésemet osztottam meg Magával: tudja ezt irtam:
  "ja és most (ma) vasárnap pedig a "lany szellő" a parkoloban az Önnök "rendezvényének"Pet-poharacskáit fujdogálja"
  Ugye érti, hogy én miről is irtam/kérdeztem???
  sajnálom, hogy egy "szemét" ügyben( is) a hivatal fura ura, vagy csak segédje ilyen pökhendien válaszol, tudja Magát a mi pénzünkből fizetik-és az még rosszabb lene, hogy ha Maga egy ön.kormányzati képviselő lenne- és egy egyszerü lakossági kérdésre igy válaszol ill VÁLASZOLHAT- minden következmény nélkül? érti ugye hogy miről is irtam. Ja lehet hogy Magánál vannak"olvasási problémá"-k????”
 • 10. vitriol2 2009. november 15. 11:14
  „Tisztelt"palika":
  - egy :ha Őn érintett a "szemétügyben" ismeri a vasut elötti áldatlan állapotott- tudja már többször láttam, hogy a "kukások" fotozták a szeméthegyet- na és volt "eredménye"???
  -kettö: igaza van aki szemetel az a felelős,de könyörgöm a "pet-poharacskákat" a maguk rendezvény során dobálták el, tehát kinek is lenne kötelessége összeszedni?
  -három: tudja(VÉLENÉNYEM SZERINT) Ön is a nevének megfeleöen"palira" akarja venni a másikat.
  És nézze, én azzal vigyázok, ill. azzal segitek Sopron "tisztaságán" amit megtehetek: tehát NEM SZEMETELEK, na de kedves "szemétügybe"(is) érintett, tudja az is furcs megoldás, hogy Önnök valami oknál fogVAa "lekésték" az EU. normás szeméttároló "megépitést"- gondodlom KIKERESHETŐ a mulaszto.-
  - de én és többiek fizetjük MULASZTÁSUKAT(is).Már irtam valahoL-szemét (egy)ügyben, hogy a maguk MULASZTÁSA MIATT a lakopssági szemét "lerakásért" fizetnünk kell. Hát most nem gondol arra, hogy a maguk MULASZTÁSA MIATT nagyon sokan a többezer forintos "lerakásidij" helyett az ERDÖKET fogják HASZNÁLNI????”
 • 9. kertész 2009. november 15. 11:07
  „vitriol2 ,Lehet hogy olvasási problémái vannak,olvassa el figyelmesebben hogy kinek írtam a hozzászólásomat.Egy poharat ha elfúj a szél ,ebből nem lehet általánosítani.A város azért szemetes mert sokan a nem használt csomagolóeszközöket nem a tartóba,hanem a bokrok közé,útra és egyéb helyekre szórják”
 • 8. palika 2009. november 15. 11:02
  „Tisztelt kertész!

  Az elszállítás lehet telefonos bejelentés alapján, ez esetben a közös képviselő kapott egy telefonszámot
  vagy lehet heti rendszerességgel, ebben az esetben pedig a közös képviselővel megbeszélt időpontokban történik az elszállítás.
  Bármilyen további kérdés esetén a szelektív hulladékgyűjtés elérhetősége a cég honlapján elérhető.
  Jó lenne, ha észrevétele van akkor telefonáljon és megoldjuk a problémát, mert a cél közös.”
 • 7. vitriol2 2009. november 15. 10:59
  „5. kertész 2009.11.15. 10:42 -nek ugye nekem is válaszol??
  Tudja engem az is érdekel, hogy egy "tisztasági" rendezvény után a""lany szellő" a parkoloban az Önnök "rendezvényének"Pet-poharacskáit fujdogálja. Ja azt nem sikerült "laposra taposva" elszállitani????"”
 • 6. palika 2009. november 15. 10:53
  „Tisztelt vitriol2!

  1. a szemetet annak kell összegyűjteni akihez tartozik a terület
  (természetesen az lenne az ideális, ha senki sem szórná szét a szemetét)
  2.a rendezvény alatt és után a tisztaság és szelektív gyűjtés természetesen megtörtént.
  (ha valaki azóta eldobott valamit azért nem kellene a rendezvényt hibáztatni)
  3.a "nevéhez" hű fogalmazását nem értem, szerintem a rendezvény egy jó kezdeményezés
  és nagyon sok ember dolgozott a sikerért.
  (inkább segítsen Ön is, hogy együtt tisztábbá tehessük Sopront)”
 • 5. kertész 2009. november 15. 10:42
  „Tisztelt Palika!
  Sajnos így kell szólítanom mert más néven nem ismerem.Kérem tájékztasson hogy autómatikusan mikor viszik el a papír és petpalack gyűjtőket, mert akkor kíírom a soros takarítónak hogy mikor kell a ház elé tenni.Egyébként pont azért járult hozzá a lakóközösség a szelektív gyűjtéshez,hogy a szemét válogatva kerüljön a megfelelő helyére.”
 • 4. vitriol2 2009. november 15. 10:29
  „palika 2009.11.14. 17:30 -TOL
  Őn a beirása szerint"érintett" a szemétügyben:, tehát kérdés:mikor lesz már "rend/tisztaság " Sopron egyik"kapujában"???
  Tudja naponta utazom : hétfön valamint csütörtök szinte mindig SZEMÉT hegyek találhatoak ott :
  ja és most (ma) vasárnap pedig a "lany szellő" a parkoloban az Önnök "rendezvényének"Pet-poharacskáit fujdogálja. Ja azt nem sikerült "laposra taposva" elszállitani????”
 • 3. palika 2009. november 14. 17:30
  „Tisztelt kertész hozzászóló!

  Annak örülök, hogy Önök is csatlakoztak a szelektív hulladékgyűjtéshez.
  (bár minél többen tennék ezt meg!!!)
  Azt viszont el kell mondanom, hogy a szelektív gyűjtés INGYENES.
  Nincs szállítási díj!!!
  Telefonos bejelentés alapján pedig akár aznap is elszállításra kerül a hulladék!
  Tapasztaltam és köszönöm a hozzáállásukat!”
 • 2. kertész 2009. november 14. 17:15
  „Szeritem Koszta úr már körülnézhetne a palack ügyben, mert a reklámból elég.A háztömbünk 4 hete bérel papir és petpalack kukát amit ezidáig egyszer vittek el úgy, hogy telefonálűás után voltak hajlandók elvinni az egyik lépcsőházból,a másikaban ott marat azóta is.De a szállítási díjat gondolkodás nélkül beszedik.Valószínüleg lassan működik a renszer a Hulladékgazdálkodóknál mert több hétig is eltart mire az irodából a kukás autó kezelőjéig eljut az információ,hogy honnan kell elszállítani a hulladékot.Nyilatkozni hülységeket,reklámozni már tudnak, csak a feladatellátás hiányos”
 • 1. vitriol2 2009. november 14. 06:44
  „Nem rossz ötlet, de talán jobb ötlet lett volna a parkoloban lévő kukák környéki hulladék "hegyek" megszüntetése, "tapossa,laposra!"”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kábítószert találtak egy vásárosfalui férfinál

A fertődi volt határátkelőhelyen ellenőrizték a rendőrök a férfit, akinél alufóliába csomagolt… Tovább olvasom