Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 9°C | 11°C Még több cikk.

Táplálkozás, mozgás, vitaminok és sok pihenés

Ősszel és télen az év többi részéhez képest akár húsz százalékkal több a megfázásos beteg, járvány idején még ennél is több. Dr. Orbán Erika háziorvost arról kérdeztük, milyen tanácsokat tudna adni az egészség megőrzésének érdekében.

– Egészségesnek maradni nem bonyolult, elég, ha megfelelően táplálkozunk – szögezi le dr. Orbán Erika háziorvos, amikor arról kérdezzük, hogyan óvjuk az egészségünket az egyre hűvösebb őszi időben.

Hozzáteszi, a vitaminok ilyenkor kiemelten fontosak, ajánlott mindennap almát, sárgarépát, savanyú káposztát vagy fokhagymát enni a megfelelő vitaminbevitel érdekében. A táplálkozás mellett nagyon fontos a mindennapos mozgás is.

Dr. Orbán Erika háziorvos: Egészségesnek maradni nem bonyolult.
Dr. Orbán Erika háziorvos: Egészségesnek maradni nem bonyolult.


Rétegesen öltözve mindennap fél óra tempós séta a friss levegőn szintén sokat segít a lebetegedés megelőzésében. Az egészséges életmód mellett azonban ugyanolyan jelentős a pozitív hozzáállás is. Ne csak a szervezetünk, a tudatunk is legyen ellenálló. Járvány idején érdemes kérni az influenzaoltást is.

Akármennyire próbáljuk megőrizni egészségünket, előfordul, hogy betegek leszünk. A doktornő szerint nem feltétlenül szükséges egyből antibiotikum-kúrába kezdeni, hasznosabb a sok pihenés és fekvés. A megfázásos betegeknek ajánlott karamellás hagymateát fogyasztani és fontos a megemelt C-vitamin-mennyiség is.

Ha nem használnak ezek a házi praktikák, ki lehet próbálni az Echinacea nevezetű gyógynövényt is, ami immunrendszer-erősítő hatású. Sokan a homeopátiás gyógyszereket is használják. Ha ezek a természetes gyógymódok nem segítenek, akkor van itt az ideje az antibiotikumoknak. Persze azok mellett is nagyon fontos a sok pihenés és a megnövelt vitaminbevitel.

A megfelelő módszereket alkalmazva akár négy-öt nap alatt is rendbe lehet jönni, de persze jobb, ha inkább mindenki megelőzi a bajt és vigyáz az egészségére.
 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A fürdőkórházban a lélek is gyógyul

Vessző Ágnes egyszerű, hétköznapi ember. Kenyérkereső munkája szerint jelenleg takarítónő. Tovább olvasom