Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 25°C Még több cikk.

Tanulmányi ösztöndíj a tehetségeknek Sopronban

A soproni önkormányzat pályázatot hirdet a helyi, felsőoktatásban tanuló tehetségeknek. Négy hallgató részesülhet a közelmúltban létrehozott ösztöndíjban.

A legutóbbi közgyűlés egyhangúlag döntött arról, hogy a tehetséges és kiváló tanulmányi eredménnyel rendelkező, felsőoktatásban tanuló soproni diákok előmenetelének támogatására létrehozza a Széchenyi István Tanulmányi Ösztöndíjat.

Az előkészítő bizottság hétfőn szabadtéri ülést tartott – stílszerűen a Széchenyi-téren – és ezen döntöttek a pályázat hivatalos kiírásáról. A bizottsági ülésen dr. Závoti József, a Soproni Tudós Társaság alelnöke, prof. dr. Takáts Péter, az NYME oktatási rektorhelyettese, Sterbenz László, a Soproni Középiskolák Igazgatóinak Tanácsa alelnöke és Fodor Tamás, Sopron polgármestere vett részt. Az ösztöndíjra pályázóknak számos feltételnek kell megfelelniük. A kritériumok között található többek között a legalább ötéves soproni lakóhely, legalább 55 megszerzett kredit és az előző két félév során teljesített legalább 4,51-os tanulmányi átlag. Fontos, hogy a 30 év alatti, első diplomát megszerző hallgatókat támogatja a város.

Sterbenz László, prof. dr. Takáts Péter, Fodor Tamás és dr. Závoti József döntött a pályázat kiírásáról. Fotó: Magasi
Sterbenz László, prof. dr. Takáts Péter, Fodor Tamás és dr. Závoti József döntött a pályázat kiírásáról. Fotó: Magasi

Az önkormányzat három hallgatót támogat, de az Utódainkért Alapítvány felajánlásának köszönhetően összesen négyen részesülhetnek az ösztöndíjban. A támogatás mértéke a mindenkori köztársasági ösztöndíj 130 százaléka, ez jelenleg 46.800 Ft, amelyet tíz hónapon át folyósítanak a tehetségeknek.

A pályázat benyújtásának határideje október 31., azokról a közgyűlés a köztársasági ösztöndíj kritériumrendszere szerint november 30-ig dönt. A pályázat teljes szövege a www.sopron.hu internetes oldalon található meg.

Olvasóink írták

 • 3. coolzsu 2010. szeptember 09. 19:15
  „és aki kiemelkedően tehetséges, de még csak középiskolás, az újra le van? mint mindig?... ne is legyen egyetemista, mi a fenének?!... ha nem kisebbségi, ha csak magyar, ha csak fiatal... akkor nem számít?! minek...”
 • 2. kanga64 2010. szeptember 09. 17:42
  „"...legalább ötéves soproni lakóhely" - Vagyis ezzel kizárnak mindenkit, aki nem tős-gyökeres soproni lakos, de maradna a városban az egyetem elvégzése után még akkor is, ha a városban és közelében lévő egyetlen cég sem tud neki munkát adni.
  "...első diplomát megszerző hallgatókat támogatja a város" - Az az egyetemista, aki nem tős-gyökeres soproni, de a mai oktatási rendszerben magára valamit is ad és az első diplomájához első nekifutásra, ráadásul még szakelsőként is jut, max. 3,5 évig tanul az egyetemen. Az Msc ugyanis már második diploma (pedig így összejönne az 5 év)... Vagyis ő is hiába pályázik...

  Rendesen "kiköbölték" ezt az okosok... Nem lenne egyszerűbb kimondani azt, hogy az előkészítő bizottság "holdudvarából" várják a jelentkezőket, mert szeretnék a papák a gyermekeik leendő ösztöndíját (ami egyes szakokon még hideg vízre sem lenne elég, hiába vagy kitűnő tanuló!) megfejelni?!”
 • 1. bobo 2010. szeptember 07. 18:31
  „Az utódainkért alapítványt ki képviseli a képen? Gondolom, nem a szobor...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eltűnnek a balesetveszélyes úthibák a 85-ös főúton

A fertőhomoki és a nagycenki kereszteződés között felgyűrődött az aszfalt a 85-ös főúton. A hibákat… Tovább olvasom