Kisalföld logö

2018. 11. 17. szombat - Hortenzia, Gergő -1°C | 7°C Még több cikk.

Tanuljunk spórolni

A Pénz7 országos programsorozathoz a soproni Fáy-szakközépiskola idén is csatlakozott.
 – A középiskolákban kötelező pénzügyi ismereteket oktatni. Intézményünk közgazdasági profilja miatt nálunk a pénzügyi élet sajátosságai- nak ismertetése mindennapos folyamat – mondta Grubits Márta, a Fáy-szakközépiskola közgazdász tanára, a projekt egyik vezetője.

– A kezdeményezés legfőbb célja, hogy felhívja a fiatalok figyelmét a pénzügyek tudatos kezelésére. Mindezt úgy, hogy a hétköznapi életben is hasznosítható, gyakorlatias pénzügyi-gazdasági ismereteket adjon át a diákoknak. Nevezetesen: kiadásaikat úgy ütemezzék, hogy ne menjenek mínuszba, s gondoljanak az előtakarékoskodásra is.

A Pénz7 idei tematikája épp a megtakarítások és pénzügyi tervezés témáit öleli fel. Modellezésül a 11. évfolyamos diákok szalagavatóhoz készítettek pénzügyi tervet, a megvalósíthatóságról pedig Hruby József bankfiók-igazgató tartott előadást.

– Nekem sokat segített az iskola abban, hogy megtanuljam rangsorolni a kiadásaimat. Ez is hozzájárult a takarékos szemléletem kialakulásához – tette hozzá Balogh Viktória diák.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új cégeket ismertek meg

Új cégeket ismertek meg
Karrierépítésről, gyakornoki helyekről és a munkaerőpiac más fontos kérdéseiről hallhattak első… Tovább olvasom