Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Tanulhatnak is egymástól

Sopron - Az Alpok Képzőművészeti Kör tízéves születésnapját jubileumi kiállítással ünnepli. A tagok nemcsak festenek, rajzolnak az összejöveteleken, hanem tanulnak is egymástól.
– Képzőművészkört vezettem a hajdani munkahelyemen, az AFIT-nál – kezdte Szepes Péter, a kör egyik alapító tagja. – A nyolcvanas évek közepén a cég megszűnése után sajnos az alkotóközösségünk is szétesett. Tíz esztendeje felmerült egy újabb művészeti csoport alakításának ötlete. Ez lett az Alpok Képzőművészeti Kör, ahová örömmel jöttek a régi AFIT-os közösség tagjai is.

– Most harmincegyen vagyunk és kilencen már jelezték, hogy szeretnének közénk tartozni. A legfiatalabb tagunk 27, a legidősebb 87 éves. Az újak felvételéről közösen döntünk, a jelentkezők munkája s a róluk alkotott vélemények alapján. De senkinek nem kell komoly szakmai múlttal rendelkeznie ahhoz, hogy közénk állhasson – mondta el Rozmán Zoltán, az egyesület elnöke.

A kör legizgalmasabb rendezvényei az interaktív tárlatok, amelyeken a vászon előtt elsétálók is belerajzolhatnak a képekbe.
A kör legizgalmasabb rendezvényei az interaktív tárlatok, amelyeken a vászon előtt elsétálók is belerajzolhatnak a képekbe.

A Gárdonyi-iskolában szoktak találkozni, mert saját helyiségük nincs. Összejöveteleiken rajzolnak, festenek, de egymást is oktatják, mindig az tart előadást a társainak, aki egy-egy technika szakavatottabb ismerője. Rendszeresek a szabadtéri kiállításaik is.

– Mindenhová szívesen elmegyünk, ahová hívnak minket. Számunkra ugyanis a legnagyobb öröm, ha találkozhatunk a közönséggel. Legizgalmasabb kiállításaink az interaktív tárlatok, amikor lehetőséget adunk arra, hogy a vászon előtt elsétálók belerajzoljanak a képekbe, közreműködjenek az alkotások elkészítésében. A művészet egyfajta önmegvalósítás – jelentette ki Zoltán.

Szepes Péter hozzátette, nagy álmuk, hogy összehozzanak egy olyan kiállítást, ahol valamennyi helyi alkotó bemutatkozhat.

 Kiállítás a Lisztben

Az Alpok Képzőművészeti Kör jubileumi kiállítása november 16-án, vasárnap délután négy órakor a Liszt-központban nyílik.
Az alkalomra egy összegző könyv is napvilágot lát.
A tárlat november 26-ig látogatható


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Széktörés és ablakkínzás a nyílt napon

Sopron - A Nyugat-magyarországi Egyetem Faipari Mérnöki Kara nyílt napot tart péntek délelőtt 10… Tovább olvasom