Kisalföld logö

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 13°C | 23°C Még több cikk.

Tanévzáró egyetemi diplomaosztó tanácsülés

Sopronban a Nyugat-magyarország Egyetem Faipari Mérnöki Kar diplomakiosztó ünnepélyén tartott tanévzáró beszédet dr. Faragó Sándor rektor.

Összefoglalójában hangsúlyozta: az egyetem a tanév folyamán tíz tudományos rendezvényt szervezett, köztük nemzetközi konferenciát is. Az egyetem jelmondatának - Jövőt építünk! - megfelelően az elmúlt tanévben két új alapképzési és kilenc új mesterszakot indítottak, valamint öt közismereti tanári és egy szaktanári mesterszakot. Az erdőmérnök mesterszak újra osztatlanná, ötévessé vált, s így indítják megint a következő tanévben.

Folyamatban van négy alapképzési és két mesterszak engedélyeztetése. Ezen túlmenően huszonegy új szakirányú továbbképzési szakot vetették nyilvántartásba, további tizenöt bejegyeztetése folyamatban van. Az oktatói és infrastrukturális kapacitás hatékony kihasználásán keresztül a munkaerőpiaci megfelelésnek, a munkaadók igényeinek és a kor követelményeinek szeretnének eleget tenni. Többek között a pályázatokon elnyert 9,1 milliárd, illetve a "Zöld Egyetem-programra" kapott 4,6 milliárd forint is a beruházásokon túl az oktatás, a kutatás és a fejlesztés színvonalának emelését szolgálja.

Fotó: Magasi Dávid
Fotó: Magasi Dávid


A rektor nagy eredményként említette, hogy a Nyugat-magyarországi Egyetem oktatói karából közel ötszázan a minősített tanárok közé tartoznak.

Összességében a NYME-n a 2009/2010-es tanévben 4159 hallgató tett záróvizsgát. Közülük 2538-an kapnak kézhez diplomát, a többiek - nyelvvizsga hiányában - az elvégzett tanulmányokról tanúsítványban részesülnek. A NYME hat doktori iskolájában 188-an tanulnak: a karok tanévzáróin összesen húsz új doktort avatnak.

Fotó: Magasi Dávid
Fotó: Magasi Dávid


A NYME tanévzáróján Fodor Tamás, Sopron polgármestere és dr. Jereb László, a Faipari Mérnöki Kar dékánja is jó szóval köszöntötte a frissdiplomás könnyűipari mérnököket, okleveles könnyűipari mérnököket, ipari termék- és formatervező mérnököket, gazdaságinformatikusokat, építőművészeket, formatervezőket, tervezőgrafikusokat, okleveles építész-tervezőművészeket, okleveles formatervezőket, faipari mérnököket, okleveles faipari mérnököket, faipari termelésszervezőket valamint a 2010-ben kitüntetésekben részesült hallgatókat, oktatókat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Székely kaput avatnak a soproni egyetemen

A Nyugat-magyarországi Egyetem botanikus kertjében székely kaput avatnak pénteken délután fél egykor… Tovább olvasom