Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Tanácskozás Sopronban: Hogyan legyünk egészségesebbek

Három, a következő évben hangsúlyosan kezelendő témát javasol a szervezet közgyűlésének az Egészséges Városok Magyarországi Szövetségének igazgatótanácsa.

A szövetség közgyűlésének kezdete előtt tartott sajtótájékoztatón Miklósyné Bertalanfy Mária, az igazgatótanács elnöke a hangsúlyosan kezelendő témák között említette az egészségfejlesztés tervezését, azaz azt, hogy minden döntés előkészítése során folyamatosan és sokoldalúan monitorozzák az e témával kapcsolatos kérdéseket, továbbá az egészségműveltség terjesztésének hatékonyabbá tételét és az egészséges életmód, a jobb életminőség elérését.

Megjegyezte: ez utóbbi téma aktualitását az is adja, hogy a 2012-es esztendőt az Európai Unió az aktív időskor és a generációk közötti együttműködés évének jelölte ki. Közlése szerint az 1992-ben megalakult, jelenleg 19 várost mint tagot számláló szervezet közgyűlése kora este dönt a javaslatról.

Antonio De Blasio, a szövetség főtitkára az eseményen arról beszélt: csatlakozásukkal a települések az egészség iránti elkötelezettségüket nyilvánítják ki. Ehhez adja a szervezet azt az évek óta működő belső pályázati rendszert, amellyel a városok megtanulják a máshol már sikerrel alkalmazott módszereket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Együttműködés - Soproni diákok alapítanának román lapkiadót

A cél egy közös székely-magyar diáklap kiadása, és a szakmai képzéshez kapcsolódóan egy elképzelt… Tovább olvasom