Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 22°C Még több cikk.

Támogatták a jelenlegi rektor pályázatát

A Nyugat-magyarországi Egyetem 28 tagú szenátusa egyhangúlag támogatta prof. dr. Faragó Sándor pályázatát a tegnapi, „rektorválasztó" rendkívüli ülésén.
A soproni székhelyű Nyugat-magyarországi Egyetem szerdán tartotta „rektorválasztó" rendkívüli ülését, hiszen a jelenlegi vezető megbízatása december 31-én lejár. Míg korábban az egyetem legfőbb döntéshozó testülete, a szenátus választotta a rektort, az új felsőoktatási törvény szerint véleményezési joguk van. A rektori magasabb vezetői megbízásra beérkezett pályázatokról, a szenátusi vélemények ismeretében, a szakminiszter dönt, a kinevezést pedig a köztársasági elnök írja alá. – A professzorok tanácsa egybehangzó titkos szavazással egyetlen jelöltet, a jelenleg is hivatalban lévő prof. dr. Faragó Sándort kérte fel, hogy készítse el rektori programját. Ő ennek eleget tett, pályázatát pedig szintén egyhangú igennel fogadta el és küldte tovább a miniszternek a karok és az egyetem vezetőiből álló testület – mondta el a Kisalföldnek dr. Merényi Mária egyetemi főtitkár. – A jelölt mind szakmai, mind vezetői teljesítményét illetően pozitív értékelést kapott és kiemelték emberi tulajdonságait is.

– Borzasztó öröm és egyben nagy felelősség is, hogy titkos szavazással mindkét grémiumtól ekkora bizalmat kaptam – nyilatkozta megkeresésünkre prof. dr. Faragó Sándor. – Az eddigi munkám elismerésének tekintem az egyhangú véleményt és egyben biztatásnak, hogy képes leszek az elkövetkezendő nehéz időszakban is vezetni az intézményt. A benyújtott rektori program tartalmazza az egyetem tradícióinak és eddigi eredményeinek folytatását, valamint az intézmény fejlesztési tervében megfogalmazott célokat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Allergiás roham lehet a darázscsípésből

A szőlőskertekbe kihelyezett madáretetőkbe igen gyakran darazsak telepednek be, ezáltal még nagyobbá… Tovább olvasom