Kisalföld logö

2018. 07. 16. hétfő - Valter 17°C | 27°C Még több cikk.

Támogatják az olimpiai kerettagok tanulmányait

Sopron - Hosszú távú együttműködési megállapodást kötött a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) és a Nyugat-magyarországi Egyetem.

A megállapodás aláírásakor elhangzott: mindkét fél alapvető fontosságú feladatának tekinti a szellemileg, erkölcsileg és testileg egészséges fiatal értelmiség kinevelését. E célkitűzés megvalósítása érdekében az ifjúság számára példaképet jelentő olimpiai kerettagok és kiemelkedő tehetségek felsőfokú tanulmányait támogatni fogják.

A MOB pénzügyi támogatást nyújt a kerettagok és „olimpiai reménységek" számára a felvételi előkészítő tanfolyamok, az NYME költségtérítéses képzései, sőt, a versenysport miatt tanulmányaikban lemaradt versenyzők korrepetálási költségeinek fedezésére. A MOB ígéretet tett arra is: az NYME-n végzett olimpikonok diplomájuknak megfelelő elhelyezkedését, munkavállalását elősegíti. A megállapodás értelmében az NYME vállalja, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság által szervezett olimpiai játékokon 1–3. helyezést elért jelentkezők számára 480 pontot ad, bármely intézményt, tagozatot, szakot választják is a sportolók.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

1300 ajánlószelvényt gyűjtött össze a Jobbik

Sopron - Sopronban és környékén május 5-ig összesen 1300 ajánlószelvényt gyűjtött össze a Jobbik… Tovább olvasom