Kisalföld logö

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik -1°C | 9°C Még több cikk.

Támogatják az oktatást

Hegykő - Az Osztrák–Magyar Corvinus Kör támogatja a magyar nyelv ausztriai oktatását, valamint osztrák szakiskolások magyarországi nyári gyakorlatait.
Hegykőn rendezte meg nemrégiben idei évnyitóját a húsz évre visszatekintő Osztrák–Magyar Corvinus Kör. Szalay Csaba alapító, a kör főtitkára elmondta: az ötventagú szervezet – a schengeni övezethez való csatlakozásunk után – új célokat fogalmazott meg. Szeretnék felélénkíteni a két ország településeinek partnerségét, így például kerékpártúrákat szerveznek.

A városlátogatások hagyományos programja idén megyénkre fókuszál. Határon átnyúló pályázatokkal segítik elő az osztrák iskolások magyarnyelv-tanulását, felbuzdulva azon, hogy Bécsújhelyen és vonzáskörzetében az elmúlt évek alatt háromezer diák választotta második idegen nyelvként a magyart. Ezt támogatandó, kezdeményezik osztrák szakiskolások Magyarországon történő nyári gyakorlatait, továbbá osztrák–magyar diákok közös táboroztatását. A főtitkár elmondta még, a napokban bevezetik a Corvinus-kártyát, amely bizonyos szolgáltatásoknál, vásárlásoknál idehaza és Ausztriában is kedvezményekre jogosít majd.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ismét eladó a Hotel Maroni?

Sopron - Egyelőre senki sem tudja, hogy mi lesz a Hotel Maroni sorsa. A Kisalföld úgy értesült,… Tovább olvasom