Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Támogatják a kapitányság túlóráit

Kevés vitával zajlott a soproni közgyűlés tegnap. A városházán megjelent a megyei rendőrkapitány is.
Az önkormányzati tulajdonú közhasznú társaságok éves beszámolóinak megvitatásával kezdődött a tegnapi közgyűlés. A képviselők körében felvetődött a kérdés azzal kapcsolatban, hogy a Petőfi Színház jegyeladásai mennyiben járulnak hozzá a költségek fedezéséhez. Nyerges Ferenc, a Pro Kultúra Sopron Kht. ügyvezető igazgatója kifejtette, a bérletet váltók száma a korábbi évekhez képest alig változott, a jegyvásárlóké azonban csökkent.

– Ezt valószínűleg a műsorstruktúra okozza, amit át fogunk gondolni – tette hozzá Nyerges Ferenc. Havas András (Fidesz) arra volt kíváncsi, hány konferenciának adott otthont 2005-ben a Liszt-központ. Almássy László, a kht. idegenforgalmi igazgatója válaszában elmondta, 14 százalékos csökkenést tapasztaltak az előző évhez viszonyítva. Ezt Almássy László azoknak a szállodáknak a megjelenésével indokolta, amelyek ingyen biztosítják a konferenciatermet a lekötött szálláshelyekhez. A regionális televízió költözésének ügye is felvetődött. – Igaz a hír, hogy a megyeszékhelyre kerül a tévé? – kérdezte Farkas Gábor (Szövetség Sopronért Egyesület). Kalmár István alpolgármester elmondta, a város mindent megtesz annak érdekében, hogy ne kerüljön sor a költözésre.

A közbiztonságról

Második napirendként beszámoló hangzott el Sopron és vonzáskörzete közrendjéről és közbiztonságáról. – A kimutatásokkal arra kívánjuk felhívni a figyelmet, hogy a soproni kapitányság mit tett a városért és az emberekért – hangsúlyozta Farkas Gábor, a kapitányság vezetője, majd hozzátette, a bűncselekmények száma a környező városokhoz képest alacsony, a felderítettségi mutató pedig kedvezően alakul. – Sok támogatást kaptunk a várostól és a visszajelzések is arra engednek következtetni, hogy jól dolgoznak a soproni rendőrök.

Bűnmegelőzési albizottság

Dr. Szabadfi Árpád is megjelent a tegnapi közgyűlésen. A megyei rendőrfőkapitány beszédéből kiderült, a Sopronban történt több súlyos bűncselekmény megmutatta, gyors és sikeres munkával jó együttműködés alakult ki a soproni és győri nyomozók között. A tegnapi közgyűlésen az is kiderült, hogy bűnmegelőzési albizottság alakult, melynek elnökévé dr. Bertha Árpádot választották.

A képviselők rendeletet módosítottak annak érdekében, hogy a délkeleti gazdasági területen ingatlannal rendelkező vállalkozás (Swedwood) – fejlesztési terveinek megvalósítása érdekében – az érvényben lévő 45 százalékos beépíthetőségi korlátozás ellenére a területe 50 százalékát építhesse be. Hruby József alpolgármester elmondta, az adóbevételek növekedése és a „vállalkozóbarát város" arculat erősítése érdekében szükséges a rendeletmódosítás. Végül húsz egyhangú szavazat született a módosítás mellett.

Sürgősségi indítványként szavaztak a képviselők a Sopron–Ágfalva közötti kerékpárút megépítéséhez szükséges külterületi ingatlan önkormányzati tulajdonba vételéről. Az előterjesztést minden képviselő támogatta.

Walter Dezső polgármester végül gratulált Firtl Mátyásnak a választási sikeréhez és a parlamenti képviselői cím elnyeréséért, ezzel véget ért a közgyűlés.


Együttműködés a város és a kapitányság között

Az önkormányzat 2,5 millió forinttal támogatja a Soproni Rendőrkapitányságot, az összegből a közterületen dolgozók túlóráit fedezi a szervezet – erről írt alá megállapodást tegnap Walter Dezső és dr. Szabadfi Árpád. – Elkötelezett, alapos munkát csakis a várossal együttműködve végezhetnek a rendőrök, ezért igyekszünk a lehetőségeinkhez mérten minden támogatást megadni – hangsúlyozta a polgármester. – Az eddigi jutalmak, úgy tűnik, meghozták az eredményt, a mostani támogatással ehhez további segítséget kívánunk nyújtani.

A támogatási szerződés a megyei kapitánysággal mint munkáltatóval köttetett, de az aláíráson megjelent Farkas Gábor soproni rendőrkapitány is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sikeres kampányok

Sopronban békés, majdnemhogy példaértékű kampányt folytattak a pártok, a jelöltek tiszteletben… Tovább olvasom