Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 3°C Még több cikk.

Támogatást ajánlott Sopronnak

Sopron–Budapest - Korrekt együttműködés az önkormányzatokkal, civil szervezetekkel,
s az uniós források százszázalékos felhasználása – foglalta össze kitűzött céljait, legfontosabb feladatait dr. Oláh Lajos (39), a környezetvédelmi tárca tegnaptól hivatalba lépett új politikai államtitkára.
Első nyilatkozatát a Kisalföldnek adta dr. Oláh Lajos (MSZP), a környezetvédelmi tárca május elsejei hatállyal kinevezett politikai államtitkára, aki Kránitz László szocialista országgyűlési képviselő meghívására töltötte Sopronban a május elsejét családjával együtt.

– Mintegy tíz alkalommal jártam már Sopronban, amely az utóbbi években mintha alvó város benyomását keltené – mondta a(z akkor) 11 órája hivatalban lévő politikai államtitkár. – Úgy vélem, Sopronnak jobban kellene élnie adottságaival: gyönyörű belvárosa, természetvédelmi körzetei, a Fertő–Hanság Nemzeti Park, s nem utolsósorban a Fertő tó világöröksége nyújtotta lehetőségeivel. Sopronnak saját magának kellene „kitalálnia" magát. Tapasztalatom, hogy csak azoknak a városoknak van virágzó jövőjük, amelyek széles körű összefogással karolják fel az alulról jövő kezdeményezéseket, átlépve a politikai barikádokon.

– Kránitz László informált a soproni új, Cséren megvalósítandó hulladéklerakó projektjének lelassulásáról is – folytatta az államtitkár. – Nagy problémát jelent ez, hiszen a mostani szemétlerakó engedélye 2009-ben lejár, és sürgős feladat az új, százezer lakost kiszolgáló hasonló létesítmény létrehozása. Ez azonban csak a környező önkormányzatokkal való együttműködéssel lehetséges, s a labda most a soproni önkormányzat térfelén pattog. Reményeink szerint az érintett településekkel folytatandó tárgyalások mielőbb eredményre vezetnek. A minisztériumba beérkező projektet a magam részéről gyors, hatékony és szakszerű ügyintézéssel tudom támogatni, hiszen célunk az önkormányzatokkal való korrekt partneri viszony fenntartása és erősítése.

Olvasóink írták

 • 14. FREDDY/S 2008. május 05. 05:45
  „Csikasz
  Ha a latyak patina, akkor biztosan az.
  A Globex-névsor az újságban 2002.október 18-án olvasható volt.
  A Hátulsó utcából a Szent-György utcába nagyon nehéz bemenni, mert az nincs a közelébe.
  A "Technologiezentrum" az nem "Logistikzentrum", de majdnem hasonló.
  A Balfi út - tehermentesítőnél hely van, csak a kivitelezés nem sikerült. A Kossuth útinál meg egyértelműsíteni kellene az elsőbbség formáját. A Csengeri utca Kőszegi utca kereszteződésében építettek előszőr lámpás, majd lebont va körforgalmas megoldást. Ezek után ezekről már nincs mit mondani, nemde...”
 • 13. Csikasz 2008. május 04. 22:43
  „FREDDY/S
  A latyak volt a patinája?
  A Globex-névsort, ha ismertetnéd...
  A Hátulsó utcába honnan lett volna a behajtás? Szent-György utca vagy a Lábasház felöl? Érdekes elképzelés...
  Az Inkubátorház -szerintem- nem a kutatás-fejlesztés, hanem a logisztika szintere lenne, nemde?
  A körforgalmi utkereszteződések átmérője az adott hely függvénye. A Kossuth utcában kellett egy megoldás, de lámpás kereszteződést senki sem látna szívesen ott és azért szeretne mindenki minden irányból valahogy átkelni egy ilyen útkereszteződésen,nemde?”
 • 12. FREDDY/S 2008. május 04. 20:41
  „Kedves Csikasz, nem hiszem, hogy én mosom össze a dolgokat.
  Deáktér: patinája volt, elhanyagolták, 60 milláért értelmesen rendbe lehetett volna hozni.
  Globexolás: a csúsztatás csak azért nem igaz, mert a névsort kell megnézni, hogy kik vettek részt benne.
  Mélygarázs: a város parkolási gondjára tett téves erőfeszítés, a Hátulsó utcában a bérlakás helyett garázsház is megtette volna, jóval olcsóbban, bérlakás építése a város szélén olcsóbb.
  Inkubátorház: csak az a hiba hogy téves helyen épült fel, és hány éve nem látja el a "Technologiezentrum" feladatát? Az egyetem a kutatólaboratóriumaival a várom másik felén van. Így a hatásos fejlesztés útközben mindig elveszik.
  A Balfi út - tehermentesító kereszteződés sem nevezhető valódi körforgalomnak, lásd Balfi útra a lehajtás!
  A Kossuth útit meg az óvodások készítették, mert érthetetlenre sikerült, ugyanis balesetveszélyes.
  A jelenlegi problémák valószínű ok-okozati összefüggésben vannak egyes téves elképzelésekkel, nemde...”
 • 11. Csikasz 2008. május 04. 20:14
  „Kedves FREDDY/S, összemosol dolgokat. Hadd reagáljak kikapkodott gondolataidra.
  Deáktér: ahol ma "betonkert" van, oda rá sem lehetett lépni korábban sáros időben, minden latyakos volt, nemde?
  Globexolás: ez a legnagyobb csuszi, mi köze hozzá Walternak? Hacsak nem a rendbetételére tett igyekezet, nemde?
  Mélygarázs: a város parkolási gondjára tett erőfeszítés Walteréktól, a jelenlegi városvezetés részéről bosszúhadjárat sikertelen perekkel, nemde?
  Inkubátorház: Isdmered az osztrákoknál a jól működő Technologiezentrum-hálózatot? Ez valami hasonló elgondolás, de mivel nem fodormolnársimon találta ki, nem kell, nemde?
  A jelenlegi fejlesztési irány: fideszes ügyvédek és érdekeltségek zsebének tömése...”
 • 10. FRERRYS 2008. május 04. 20:04
  „A tv az Új utcai burkolatlerakást mutatta, nem is tudom ki ügyetlenkedett ott akkor. Kutyapiszkító hely felszámolása 600 milláért azért sok. Értelmes fejlesztéshez értelmes kivitelezőre lett volna szükség. Az igéretekkel Sopron nem fog megszépülni, mert ígéretből volt már bőven.”
 • 9. csupor 2008. május 04. 17:43
  „Freddy!
  Már leírtam ,ha valamit nem tudsz ne írjál róla.A Globex ügy a Gyimesi sara és nem a Walteré.A Deák téren a kutyapiszkító helyet sajnálod?Azt találsz más helyen is a városban, mert a Deáktérnek mi volt a patinája? A rendezetlenség és mocsok?A Petőfi téren annak a nagyeszű önkormányzati vezetőnek a feleségét sétáltatnám egész nap tűsarkú cipőben,aki ki találta a makadám kőborítást.Estére biztosan kitekerné a férje nyakát.Ezt a borítást ezek találták ki.A mély garázs Európában bevet szokás Sopronnál nagyobb városokban is pld Innsbuckban.Azt hogy ezek nem veszik át egyértelmű: nem kaptak kellő kenőpénzt.De ha a fejlődésről beszélünk akkor van mit felmutatni az elöző vezetésnek: csatornázás,körforgalmak játszóterek Egyetem ,Széchenyi gimmnázium ,Csengei út első szakaszának felújítása,és még lehetne a sort folytatni.az utolsó két évben monjál valami tevékenységet a feljelentésen és 300 milliós ügyvédi költségeken kívül”
 • 8. FREDDY/S 2008. május 04. 15:22
  „csupor! A nagy kérdés, hogy Te melyik városban élsz? Mert nem tudod megkülönböztetni a város fejlődése érdekében tett lépéseket a város tönkretevésével. A gobexolás csak 3,5 Md, az elfuserált Aranyhegy és inkubátorház 1,8 + 1,1 Md. Az iparterület rendezetlensége a rendező mellett jelentős. Hogy közben a Deáktér patinája elveszett, de szép betonkert lett, ez egyeseknek ugyanúgy tetszik, mint a feleslegesen épített mélygarázs. Ezek után folytatni sem érdemes, hogy Sopronnak milyen is a valódi fejlesztési iránya, nemde...”
 • 7. csupor 2008. május 03. 16:44
  „Freddy! Ha tudnád akkor nem írnád le:az EU-s pénzekhez a kormánynak és az önkormányzatnak saját erőforrást is hozzá kell adni és így lesz egységes a kép.Ez a folyamat nem egy év alatt játszódik le ,például a csatornázási program öt év alatt fejeződik be,ami jelenleg is tart és addig is folyik az építkezés,e melett részarányosan folyamatosan fizetni kell a kivitelezőnek.Az eladósodásról annyit hogy még a mai napig nem tudják pontosan mennyi az adósság mert Havas minden nyilatkozatában mást mond.Ezért a hiányról csak blöffölni tud a város "vezetés".”
 • 6. FREDDY/S 2008. május 03. 05:34
  „csupor! A város fejlődése nem azonos a város eladósodásával, nemde...”
 • 5. csupor 2008. május 02. 21:50
  „nemde Freddy! Te melyik városban élsz?Az előző városvezetésnél beindult a város fejlődése de ezt a Molnár főpogármester asszonny megállította.Neki csak a feljelentősdi a fontos.”
 • 4. FREDDY/S 2008. május 02. 12:19
  „Sopron nem támogatni, hanem fejleszteni, felújítani kell, amit az elmúlt 50 évben elfelejtettek, nemde...”
 • 3. FREDDY/S 2008. május 02. 12:14
  „A mostani Polgármester nem az ERDÉSZET egyetemen oktat! Az építési engedélyeket már az elmúlt 16 évben szúrták el, nemde...”
 • 2. erdész 2008. május 02. 09:54
  „A környezetvédelmi államtitkár inkább azt magyarázta volna el a soproni vezetésnek, hogy nem kellene a zöldterületeket beépíteni, a családi házak helyén nem társasházakat kellene építeni,nem kellene összeépülni Kópházával,mert lassan olyan lesz a város mint Ózd.A lővereket már tönkretették,ne tegyék tönkre a várost körülvevő többi zöldterületet.Egy autókereskedő polgármestertől mást nem vártam,de a mostani az ERDÉSZETI egyetemen oktat,de biztos nem környezetvédelmet,hanem a pénz,a multik,az építési vállalkozók imádatát!”
 • 1. FREDDY/S 2008. május 02. 05:30
  „"Sopronnak saját magának kellene ,,kitalálnia" magát." Erről az előző városvezetés nem tudott, nemde...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A turizmus menekülőút

Sopron - „Égi ügyek, földi szabályok" címmel zajlott tegnap a soproni Területfejlesztési… Tovább olvasom