Kisalföld logö

2017. 07. 21. péntek - Dániel, Daniella 22°C | 31°C Még több cikk.

Támogatásról, ingatlanról döntöttek

Sopron - Fel nem használt támogatás visszafizetéséről, távhő-szolgáltatási díjakról és állami ingatlan önkormányzati tulajdonba vételéről döntöttek hétfőn.
Rendkívüli közgyűlést tartottak hétfőn Sopronban. Első napirendi pont a Kuruc körút és a Lackner Kristóf utca burkolati felújítására elnyert támogatás egy részéről való lemondás volt. A több mint egymillió forint visszafizetésére határidőcsúszás miatt van szükség.

A szocialisták és a szabad demokraták bírálták a városvezetést a határidő be nem tartása miatt, ezért éles vita alakult ki a frakciók között. A határozati javaslatot végül 15 igen, 7 nem és 4 tartózkodás mellett elfogadták.

A február elsejétől érvényes távhő-szolgáltatási díjakról is szavaztak, melyre az E.ON energiatermelő kft. saját ellátási körzetében – a Besenyő utcai lakóparkban és a Baross utcába – adott javaslatot. Az elfogadott határozati javaslat szerint a területen az alapdíj 14,4, a hődíj pedig 3,6 százalékkal emelkedik.

Végül a Halász utca 48. szám alatti épület önkormányzati tulajdonba vételéről szavaztak. A közgyűlési döntés értelmében az önkormányzat kezdeményezi óvodaépület ingyenes tulajdonba vételét.

A rendkívüli közgyűlés után újabb testületi ülés következett, melynek témája az FC Sopron körül kibontakozott helyzet volt. Az itt született döntésről és az ülésen elhangzottakról részleteket a 19. oldalon olvashatnak.

Olvasóink írták

  • 1. cic1 2008. január 29. 14:42
    „Az értékelésemről: 4 csillagot kívántam bejelölni, a gép az elsőt rörzítette. Tévedésemért elnézést, üdv: cic1”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Túlélték: Centimétereken múlott az életük

Kópháza - Mindössze pár centin múlott, hogy a kópházi vasúti átjárónál telibe találjon a gyorsvonat… Tovább olvasom