Kisalföld logö

2018. 11. 20. kedd - Jolán 1°C | 5°C Még több cikk.

Támogatás a logisztikai klaszternek

Sopron - A Sopron Régió Logisztikai Klaszter 35 millió forintos programot indított el, ehhez a közelmúltban 28 millió forint uniós támogatást nyertek. A pénzt segítésre, piackutatásra, képzésre fordítják.
A soproni térség 16 vállalkozása még 2006-ban hozta létre a Sopron Régió Logisztikai Klasztert. Az alapító tagok között szerepelnek egyebek mellett a Nyugat-magyarországi Egyetem, a GYSEV Zrt., valamint a Délkeleti Ipari Park területén működő kisvállalkozások és a régióban tevékenykedő egyéb szolgáltatást végző vállalkozások is. Jelenleg huszonöt tagja van a klaszternek, amely a tervek szerint két év alatt ötvenre emelkedik.

Ez pedig lehetővé teszi az azonos tevékenységi körben működő tagok tagozatosodását, benchmarking klubok kialakítását.

– A recesszióban fejleszteni, fellendüléskor pedig terjeszkedni kell – mondta el Ács Sándor, a klaszter elnöke. – Ezen elv mentén valósítjuk meg elképzeléseinket. A program keretében piackutatást és piacszerzést végzünk, a tagok számára tájékoztatókat tartunk, megismertetjük tagjainkkal a hazai és nemzetközi jó megoldásokat, azokat adoptáljuk. Az sem mellékes, hogy a beszerzéseinket központosítani tudjuk, így kedvezőbb ajánlatokat kapunk. A klaszter lényege, hogy a tagok együtt fellépve hatékonyabban tudják képviselni az érdekeiket, nem utolsósorban a megrendelések megszerzésénél is előnyt jelent, hogy közösen jóval nagyobb erőt képviselünk, mint külön-külön.

A válság a logisztikai szektort sem kíméli. A régió legnagyobb fuvarozási társasága, a GYSEV Zrt. árufuvarozási részlege az első negyedévben 20 százalékos forgalomcsökkenést volt kénytelen elkönyvelni. A kisebb vállalkozások is hasonló mértékű megrendelés-visszaeséssel számolhattak. A vasúttársaság ennek ellenére 6600 négyzetméteres raktárbázis létrehozásába fogott, segítve ezzel is a klaszter tagjainak alvállalkozóvá válását.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Szent István-iskola régi épületébe költözik a bíróság

Sopron - Lezárult a közbeszerzési eljárás: a városi bíróság és az ügyészség az egykori – és… Tovább olvasom