Kisalföld logö

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 10°C | 18°C Még több cikk.

Támogatás: 30 millió az informatikai klaszternak

Sopron - A Sopron Régió Informatikai Klaszter közel 30 millió forintos támogatást nyert szolgáltatásainak kialakításához és fejlesztéséhez.

Szakmai rendezvényeket, valamint informatikához kapcsolódó kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységet segítő kiállításokat szervez a Sopron Régió Informatikai Klaszter, miután az Új Magyarország Fejlesztési Terv Nyugat-dunántúli Operatív Program (NYDOP) keretében harmincmillió forintos támogatást nyert tevékenységei megvalósításához.

A klaszter húsz informatikai érdekeltségű, nagyobb részt a Soproni kistérségben működő szervezet együttműködésével alakult meg 2008 második fél évében. Fő profilja az informatikai termékekhez és szolgáltatásokhoz kapcsolódó kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységek támogatása, szervezése.

Kompetencia-központ. A most induló projekt keretében három kompetencia-központot szándékoznak létrehozni, amelyek lehetővé teszik, hogy a korszerű szakmai tudás a résztvevők számára elérhetővé váljon. Terveik között szerepel a kapcsolat kialakítása a szomszédos osztrák és szlovák régióban működő informatikai szervezetekkel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Biztonságosabban biciklizhetnek

Sopron és térsége - Végéhez közeledik a Kópháza, Fertőd, Fertőszentmiklós, Harka és Ágfalva… Tovább olvasom