Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 13°C | 20°C Még több cikk.

Találka a Konyec alkotóival

A Berzsenyi Dániel Evangélikus Gimnázium (Líceum) fennállásának 450. évfordulója alkalmából találkoztak a mostani diákokkal a Konyec című film alkotói, akik egykoron ugyancsak ebbe a gimnáziumba jártak.

A tavalyi 38. Filmszemlén Közönségdíjat, illetve a Legjobb műfaji film díját nyerte el a Konyec című film. A mozi soproni alkotói – Rohonyi Gábor rendező, Madarász Gábor zeneszerző, Szatmári Péter operatőr – már a folytatáson gondolkodnak.

– Szeretnénk új filmet készíteni, ám a téma nem azért titok, mert nem lehetne elárulni, hanem azért, mert mi magunk sem tudjuk – mesélte a Kisalföldnek Rohonyi Gábor. – Nem szeretnénk elkapkodni. Vallom, az ember egyszerre egy dologgal foglalkozzon, különben szétesnek a kezében a dolgok. Témát gyűjtünk, amint összeáll a jó forgatókönyv, megkezdjük a munkát. Még az is előfordulhat, hogy a leendő filmbe valamiként beleszőjük Sopront.

Az alkotók természetesen körbejárták a gimnáziumot, illetve a várost. Előjöttek az emlékek. A rég nem látott tanárok, vagy éppen a közös dolgok.

Rohonyi Gábor szerint a város hangulata az eltelt időben semmit sem változott. Az iskola viszont olyan hatalmasat változott és fejlődött, hogy csak ámultak. Akkor sem volt rossz a Berzsenyibe járni, de a mostani diákok még büszkébbek lehetnek arra, hogy itt tanulhatnak.

A film alkotói a Líceum fennállásának 450. jubileumi évének alkalmából szervezett ünnepségsorozat meghívott vendégei voltak. A diákok az Elit moziban megtekinthették a Konyec című filmet, majd a közönségtalálkozón kérdezhették a gimnázium egykori diákjait.

P. Horváth László

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bővült az ellátandó terület

A kapuvári kórház április elsejei átszervezése után nagy a bizonytalanság. Az aktív fekvőbeteg-ellátás megszűnt, a járó betegeket továbbra is rendelési időben fogadják. Márciusig a helyzet egyértelmű volt, mely falvak betegei tartoznak Kapuvárhoz, illetve melyek Sopronhoz. A dolog azonban nem ennyire egyértelmű, ugyanis például a fog- és szájsebészet a győri Petz-kórházhoz tartozik. Tovább olvasom