Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 6°C Még több cikk.

Takarékoskodni kell az élet minden területén

Sopron - Egyetért az önkormányzati rendszer átalakításával a Megyei Jogú Városok Szövetsége. Ugyanakkor olyan megoldást nem támogatnak, amely az önkormányzatokra hárítja az elkövetkezendő bérfejlesztést.

Sopronban rendezte ülését a 23 megyei jogú várost tömörítő szövetség. A Kósa Lajos elnök, Botka László alelnök és Szita Károly ügyvezető alelnök tartotta sajtótájékoztatón elhangzott: egyetértenek az önkormányzati rendszer átalakításával. A reformot Budapesttel kell kezdeni, aztán következhetnek a megyék és a megyei jogú városok, a kisvárosok és kistérségek, végül a falvak. A rendszer átalakításakor a fűnyíró elv alkalmazása viszont elfogadhatatlan. Nyilatkozatban javasolják, hogy az önkormányzatokra háruló több mint 2,5 ezer feladatot és hatáskört vizsgálja felül a kormány, s azok közül 500–700-at vonjon vissza vagy adjon át más szervezeteknek. A közalkalmazottak bére is szóba került. A 2008-as bérfejlesztés 2009-ben önkormányzati pluszforrást igényel, aminek előteremtése rendkívül nehéz. Ezért a szövetség a 2009-es bérfejlesztésekkel kapcsolatban előre jelzi, olyan megoldással, amely a fedezetet 2010-ben az önkormányzatokra hárítja, nem tud egyetérteni.

A soproni városháza dísztermében rendezték meg a Megyei Jogú Városok Szövetsége ülését, amelyen Gyenesei István (balszélen) önkormányzati miniszter is részt vett.
A soproni városháza dísztermében rendezték meg a Megyei Jogú Városok Szövetsége ülését, amelyen Gyenesei István (balszélen) önkormányzati miniszter is részt vett.

Lapunk érdeklődésére, van-e a Megyei Jogú Városok Szövetségnek olyan koncepciója, ami csökkenti a gazdasági válság hatásait, Kósa Lajos így válaszolt: „A parlamentben a költségvetési vita során megpróbáljuk érveinket határozottan érvényre juttatni. Mindenesetre egy biztos, az élet minden területén takarékoskodnunk kell."

Botka László hozzátette: felemás évnek néznek elébe. A működésben rettentő szigorú év lesz az előttünk álló, mindeközben soha nem látott mértékű beruházások fognak megvalósulni. Az uniós pályázatok jelentős részét ugyanis a megyei jogú városok nyerték meg.

Olvasóink írták

30 hozzászólás
12
 • 30. Csabazs 2008. november 18. 15:43
  „Eüdolgozó!(27)
  Akkor nem jól tudtam!
  A többiek kedvéért azért még hozzátenném,hogy az osztályokon dolgozó takarító-személyzetnek még más dolga is van! Az ételkiosztásnál is be kell segíteniük!
  Igaza van jocónak,nem kell általánosítani!”
 • 29. joco 2008. november 18. 15:28
  „Bocsi: én nagyon tisztelem azokat az Eü. dolgozokat-növéreket, orvosokat és betegszállitokat- kikkel sajnos volt szerencsén már többször is találkozni a soproni korházban.Szerencsémre én az "igazi" eü.dolgozokkal találkoztam, nem akarom megismételni azt amit Eüdolgozó 2008.11.16. 21:14 irt, de Vele egyettértve kérek mindenkit, hogy ne azok alapján általánositson akik- elenyészö kisebbségben- nem a szakma "KRÉMJE".”
 • 28. Intel 2008. november 17. 20:57
  „27.
  Mindenki tudja ezeket a dolgokat, ezért dolgoznak emberek, hogy jobb legyen.
  Ezt a rendszert csakis mi állampolgárok tudjuk megváltoztatni!”
 • 27. Eüdolgozó 2008. november 17. 19:37
  „CSABAZS!
  A takarítást nem külsősök hanem a kórházi központi takarítószolgálat végzi! Nagyan kevesen vannak és ha elmarad valami vagy nem ógy van kitakarítva az persze mindenki szemét bántja! De... akkor ne jöjjön senk azzal, hogy még leépíteni kell... A kórházunkban 100 - 150 embert inkább fel kellene venni és nem még elbocsátani!

  Sajnos egyre többet dolgozunk és egyre kevesebbet keresünk. Rajtunk közalkalmazattokon a legkönyebb megszorításokat végezni mivel a mi jövedelmeünkről tud az állam mivel tőle kapjuk! Itt elmaradt bérek vannak, munkaerőhiány van, stb... Ismerek olyat ex nővért aki biza elment vasúti jegykezelőnek mert 90 - 100 ezer Ftal többet visz haza. Talán sokan nem hiszik el, de bizony mi is pénzből próbálunk megélni. Az illető nővér egy kedves és jó munkaerő volt, de a pénz az nagy úr!”
 • 26. Judytka 2008. november 17. 10:26
  „6 valaki 13
  Egyetértek!!!Bőven lenne,mit csökkenteni!!”
 • 25. valaki13 2008. november 17. 08:50
  „Munkát, békét, kenyeret!

  A neoliberális politikával szemben civil ellenállásra van szükség

  Száz civilszervezet részvételével rendezték meg szombaton a civil nemzeti csúcsot.
  A Magyar Szociális Fórum - Szociális Kerekasztal szervezésében rendezett konferencián elhangzott: a kormány által tervezett megszorító intézkedések elfogadhatatlanok, társadalmi ellenállásra és összefogásra van szükség a neoliberális gazdaságpolitikával szemben.

  A magyar ember egyöntetűen elveti azt a neoliberális doktrínát, mely a pénzügyi válsághoz vezetett.
  "A kormány megszorító csomagja miatt a nyugdíjasok és a szegénységben élők fizetnék meg a válság árát, ahelyett, hogy a felelősöket büntetnénk"
  Magyarországon ma csak a gazdagoknak van demokrácia.
  Munkahelyteremtésre és a korrupció felszámolására van szükség.
  A civilek összefogása és aktív társadalmi ellenállás kell ahhoz, hogy hazánk szuverenitását megvédhessük a neoliberális globális érdekekkel szemben.
  "A tőke és munka egyensúlyában a mérlegnek a dolgozók javára kell billennie"

  A társadalmi ellenállás következtében megújuló rendszer jelszavai a növekedés, a foglalkoztatás javítása és az emberhez méltó élet kell hogy legyenek.

  Hatalmas a feszültség a társadalomban, a jogos elégedetlenséget pedig a szélsőségesek is meglovagolják, ezért a társadalmi béke létrejöttéhez a politikában alapvető fordulatnak kell bekövetkeznie, és többé nem zárhatják ki a civileket az ország sorsát érintő döntések meghozatalából.”
 • 24. Csabazs 2008. november 17. 04:38
  „valaki13(6)!
  teljes az egyetértés!
  Először a parlamenti,majd az önkormányzati képviselők adózás nélküli juttatásait kell "rendbe tenni"!

  AKIT ÉRDEKEL: olvassa el a következőt www.seresmaria.hu!
  Ha van kérdése és egyéb mondanivalója megtalál z athuni@citromail.hu-n
  ____________________________________________________________________________________________

  Más! Az eü. dolgozókat(ápolószemélyzet,orvosok) ne bántsuk,ők tényleg sokszor erejükön felül teljesítenek az adott körülmények között,igen alacsony fizetésért!
  A kórházi takarítás! Tudomásom szerint a kórház takarítását egy külsős cég végzi,tehát tőlük kell számon kérni a takarítás minőségét,de azt csak zárójelben jegyzem meg,hogy sokszor a járóképes betegek is dizsnó ólat hagynak maguk után!”
 • 23. Intel 2008. november 16. 23:32
  „Eüdolgozó

  Talán elöbbre lennénk, ha nem akasztották volna meg a reformokat.

  Az átszervezésről meg annyit, hogy idő kérdése mikor fogják meglépni!
  Lenne ötletem, mit hogyan kellene.
  Bár gondolom lassan probálnak helyet csinálni Molnár Ágnes asszonynak...
  Aztán a többi meg majd kiderül...”
 • 22. Eüdolgozó 2008. november 16. 21:14
  „Intel!
  A betegtologogatókat nevezzük szerintem szépen betegszállítóknak. Valahol így lenne helyes nemde? Na, mindegy ez csak formaság. :-)
  Ha betegszállítót látott a büfében akkor lehet, hogy volt 15 szabad perce és evett - ivott valamit vagy a dr küldte le a büfébe mert nemtud kijönni a műtőből vagy a szakrendelésről. A kórházunk nem működik pazarlóan. Keretgazdálkodás folyik és amíg egy egy osztálynak tart a kerete addig rendelhet gyógyszert, kötszert és egyebeket. Ha elfogy a keret akkor ennyi volt. Ha van vésztartaléka akkor abból talán kihúzza a hó végégig. Ha nincs akkor megpróbál kölcsönkérni 3 szem gyógyszert a másik osztályról ha van nekik. A pazarlás ott kezdődik amikor a részeg munkanélkülit behozzák koponya CT-re, Röntgenre, stb... és elkültünk rá több százezer Ftot ami soha nem térül meg mert nem fog elmenni hivatalosan dolgozni. Talán ha mindenki befizetné az adóját, TB-jét, stb... akkor nem itt tartana a magyar eü.! Kérem, ne jöjjön azzal, hogy pazarlóan működünk. írtam már egy másik hozzászólásomban, hogy 20-a - 24-e körül már nincs pénzünk gyógyszerre, kötszerre és a betegek 90 - 95%-át a műtétek után horgászdamillal varrják össze amin már így is éves szinten több mint 10 milliót megspórolunk addig senki ne akarjon még elvonni tőlünk! Tudja mi megrendelnénk a rendes (drága) direkt sebvarró fonalakat, de nem veszeik meg! A vizitdíjat nem én akartam, hogy megszűnjön! Én pártállástól függetlenűl egyetértettem vele mert Így legalább (ha csak 300 Ftot is) az is fizetett aki amúgy minimálbéren élő milliomos...


  Korrekt5-nek!
  Elhiheti, hogy én jártam és dolgoztam más kórházakban is megyén kívűl ls vannak sokkalta rosszab állapotok is! Mint már írtam a Soproni Erzsébet Kórház az országban az egyik legjobban felszerelt és egyik legtisztább kórháza! Azért a nagy balkáni állapotokat nem hiszem el önnek mert ez nem igaz! Vízkő lehet, aláírom, de azért úgy érzem, hogy korántsem oly rossz a helyzet mint ahogy leírta! Node Intel ahogy írta, hogy ha nem 100 akkor 50 embertől meg kellene válni akkor még mi lenne? Még ennyi takarító, betegszállító, nővér, műtős, stb.. sem lenne és az állapotok még rosszabodnának! Nem elbocsátani kellene hanem felvenni! Noha sajnos álítólag 40 embertől hamarosan meg akarnak válni!
  Az intenzíven tuti, hogy nem volt 40 - 50 fok meleg, hiszen abban a melegben nem is lehetne megnaradni! Amikor a nagy fehér főépóletet átadták (1995) még senki nem gondolt arra, hogy a kórtermeket klimatizálni kellene. A műtők és a Röntgen klimatizált jelenleg.
  Még valamit megjegyzek csak úgy általánosságban! Nekem minden beteg egyforma, minden beteggel úgy bánok és viselkedem mintha a saját hozzátartozóm lenne. Hálapénzt és egyebeket nem várok el senkitől. Az elmúlt közel 10 évben amióta itt dolgozm, elhiheti mindenki, hogy 1 üveg ital, 1 bonbon és 6 ezer Ftnál többet nem tettem el.”
 • 21. Korrekt5 2008. november 16. 20:17
  „....csak röviden...


  .....öszinte tiszteletem és megbecsülésem az áldozatkész és szakszerüen hozzáálló dolgozóknak, de ha %-ban akarom kifejezni ez kb 60%.....
  .....a fizetéseknek mindeféleképpen közel 150 000 körül kellene lenni egy ápolónak, ez a legkevezebb....

  ....én az összes kórházt átt reformálnám, ha nincs jó privát tulajdonos, akkor újból felépiteném az összes vezetö stuktúrát és nem engednék belepofázni a sok hülyének, csak is hozzáértö megegyezzö képes szakemberekkel.....legsürgösebbem egy megfelelö törvény hozni melyel az összes felforgatót le lehetne szerelni...és kemény -igazságos kézzel irányitani minden kórházat...Á....N”
 • 20. látó 2008. november 16. 20:17
  „Még valami ma még csak 10%-ról beszélünk, holnap elérheti az 50-t! A döntéseknek mindik ára van!”
 • 19. Korrekt5 2008. november 16. 20:02
  „....ha jól értem kedves E? nekem válszólt a 13-ban....

  ....azt hiszem nem akar megérteni.
  le van irva, hogy "hordozható" EKG-ról van szó többesszámban, az is levan irva, hogy oda voltak dobálva egy halomba a padlóra.
  Az alig müködés azt jelenti, hogy többet is kipróbáltak rajtam de nem voltak elégedettek a gépek teljesitményével vagy nem értettek hozzájuk, mert odatolták a múzeum szökevényt és avvtal látták el az összes vizsgálatokat és a müveletek irányitását.

  A WC-duch állapota egészen visszanyulik a korház születésére, azóta durván hiányos a takaritás.
  A zuhanyzó falon évek hosszú során összegyült vizköves piszok ékeskedik, a palóról nem is beszélve, ha már azt padlónak lehet nevezni.
  A WC meg egy KGST csoda! Egy néhány évtizede épült kórházban olyan öblités van a WC-ben, hogy kinyitom a csapot, ez a ordinárié netovábbja.

  A kórtermekben (inteziven) 45-50 fok meleg volt, nem tudom, hogy mitöl maradtunk meg, de a szenvedés iszonyatos volt.
  Kinézett az ember az ablakon és látta, hogy a doktoroknak bevan vezetve az AC, EZ MÁR VALAMI:((

  Sorólhatnám a nem közvetlen pénzhez kötött balkán allatt szintü hiányosságokat.
  De van ennél még szomorubb az a tény, hogy nem reklamált senni, egyszerüen nem vették észre...”
 • 18. látó 2008. november 16. 20:00
  „Néhány további észrevétel: Az én észrevételeimnek meglehetősen kis százaléka vonatkozott a kórházra (kórház költségvetésének csökkentése)! Tudják, ma a felhalmozási oldalon mekkora megrendelésekre adnak az Önök főnökei éves szinten megbízást! Hát tudják a lényeg, itt van elásva, nem a damilban! A kórház egy szelete a város működésének (persze stratégiai szelete)! Tanuljanak meg végre a sorok között olvasni, ez a kulcsa mindennek! Minden tiszteletem az Eü dolgozóké!”
 • 17. Intel 2008. november 16. 19:35
  „Eüdolgozó

  Volt szerencsém betegen feküdni bent Önöknél, sok mindent láttam.
  Amit leirt, ez teljesen fedi a valóságot.
  Viszont találnák ha 100embert nem találnák, 50-et biztosan akire nincs szükség...
  Például beteg tologatók akik többet vannak a büfébe, mint máshol.

  Higgye el, ha nem szervezi át a kórház működését a város, akkor fél éven belül olyan eladósodás pályára fog állni, amit csak hitellel lehet megállítani.
  Amúgy már most is bajok vannak a pénzekkel, ez pedig azért fordul elő, mert nem lép semmit az önkormányzat.
  Ahogyan Ön is takarékoskodik otthon, úgy az önkormányzatnak is kellene.
  Hosszu távon a vesztesei Önök fognak lenni, majd pedig a betegek...
  Viszont mi folyik a városba?
  Perek, hatalmas önkormányzati bürokrácia, Holding, ahol milliók mennek el feketén ki tudja hova, és sorolhatnám még....
  Ha megfelelően, nem pazarlóan, működne az egészségügy, illetve lenne vizit díj, reálisan 10-15%-os béremelést lehetett volna végrehajtani a nettó 80.000Ft-ot keresők körébe.
  Sopron annak a vesztese, hogy Molnár és Éger itt próbálja kimodellezni, hogyan lehetne szembe menni a kormány döntéseivel szembe.
  Higgye el Nekem, előbb utóbb a város kénytelen lesz Önökhöz is hozzányúlni, ezt csak ideig óráig tudják halasztani!
  Arról nem is beszélek, ha nem kapják meg a 3milliád Ft kölcsönt, akkor márciusba az önk.dolgozók bér kifizetése is veszélybe fog kerülni!”
 • 16. Jay80 2008. november 16. 19:22
  „Kivételesen megint egyetértek Intel úrral. Sajnos némelyik eü dolgozó nagy ívben s.arik a munkájára, ha már ezt választotta hívatásának, akkor próbáljon meg egy kicsit jobban hozzáállni a dolgokhoz, ha nem megy akkor váltani kell. Nem kötelező senkinek sem a kórházba dolgoznia, főleg ahogy bánnak a betegekkel( tisztelet a kivételnek).”
 • 15. Eüdolgozó 2008. november 16. 16:23
  „Intel!
  Abban igaza van, hogy a jó szó az nem pénz kérdése! De... itt 10%-ot leépíteni úgy, hogy így is kevesen vagyunk?! Ez a -10% közel 100 embert jelentene! Az osztályokon az éjszakás műszakban 1 nővér van! Nappli műszakban 3, de ha nagyon jól megy akkor esetleg 4. Éjszaka arra az 1 nővérre jut sok esetben 25 - 30 beteg...Ün szerint 1 emberrel ezt a munkát biztonsággal el lehet látni? Ha a válasza nem akkor honnan akar leépíteni Ön is?! A takarítóktól is hiányzik kb. 10 ember. Traumatológus is elkéne még vagy 4 - 5, műtüsnőból kellene még legkevesebb 3 ahhoz, hogy ha valaki megbetegszik vagy hirtelen szabadságra kell mennie akkor minden műtő időben el tudjon indulni. Ugyan ez a helyzet a műtőssegédeknél is ahova szintén kellene még 2 - 3 fő. A kp. sterilből is hiányzik 2-2-ember műszakonként! Kellene nég nőgyógyászt, belgyógyászt is felvenni! Emberhiány van, nem leépíteni kell. Igen, az adófizetők pénzéből fizetik a közalkalmazottakat! De talán azt ön nem tudja, hogy sok nyugdíj előtt álló nővér aki a betegek ágya mellett ledolgozott 30 - 35 - 40 évet azok nem visznek haza 100 ezer Ftot sem, sok esetben csak 85 - 90 ezret!! Mindezért a pénzért emberi életekere vigyáz. Ezek az emberi életek sok esetben meg sem köszönik a munkát, de sajnos sokan reklamálni tudnak! Miért nem jön azonnal a nővér, miért nem hoz nekem fájdalomcsillapítót... mindezt volt, hogy úgy tette a kedves beteg, hogy abban a szobában ahol Ő feküdt, éppen újraélesztettük a szobatársát. Természetesen a fájdalomcsillapító fontosabb lett volna neki! Ha éjszaka mondjuk 2 nővér lenne és nem egy akkor talán ez a beteg sem szenvedett volna 20 perces hiányt miközben a szobatársa életéért küzdöttünk! Tudja ha ön bekerülne hozzánk (amit nem kívánok) akkor talán nem azt mondaná, hogy az egész kórházból küldjenek el még közel 100 embert hanem azt fogja mondani, hogy vegyenek fel még 100-at. A kórházunkban az átlagbér havi 85 ezer Ft! Mindezért a pénzért sopron és vonzáskörzete embereiért dolgozunk. Igen, sajnos vannak kollegáink akik nem mindig viselkednek emberien, de az ön szakmájában, munkájában is biztos, hogy vannak iylenek! Tudom azt is, hogy mindenkinek a betegsége baja a legnagyobb baj mégha az valójában kicsi is. Tudom, hogy emaptikusnak kellene lenni mindenkinek aki ilyen területen dolgozik. Egyet azonban jegyezzen meg ön is. Mi is emberek vagyunk akik egyre kevesebb pénzért és az szakdolgozói hiány miatt egyre többet dolgozunk.”
 • 14. Intel 2008. november 16. 15:33
  „Eüdolgozó

  Ami a kórházba folyik, az nemcsak pénz kérdése!
  Valódi reformok kellenének, és legalább a Soproni kórházba is 10%-os leépítés.
  Majd a megtakarított pénz összegek átcsoportosítása.
  Győrbe, és egy kettő kórházba már megtették, előbb utóbb a soproniba is meg kell, ha nem akarják, hogy eladósodjon.

  Nagyon sokat tudnánk mesélni én is, ami a munkátokat érinti...


  Még valami, Nektek szolgáltatni kellene magas fokon, mert az adó fizetők pénzén vagytok finanszírozva, és mindenki jogosan várja el!
  A hozzá állás pedig nem csak pénz kérdése!”
 • 13. Eüdolgozó 2008. november 16. 15:03
  „Sajnos van fogalmam, hogy mi folyik a kórházban mivel ott dolgozom jónéhány éve!! Örólük, hogy az ellátással elégedett volt amit a kollegáim nevében megköszönök önnek! A jelenlegi kórházvezetés hózta ki ezt az intézményt a nagy sz@rból néhány éve. 6 - 7 éve még csódbiztos volt a kórházunkban, manapság tudomásom szerint nincs lejárt tartozásunk! Hogy érti azt, hogy az EKG gépeket dobálják? Mit jelent az, hogy alig működnek!? Vagy múködnek vagy nem! Alig működő EKG nincs!!! Sajnos a takarítás sok esetben hagy kivánnivalót maga után, de erről nem feltétlen a szakszemélyzet tehet! Nemtudom, hogy hányzsor és milyen helyzetben látta, hogy csúnyán bántak a gépekkel, de sajnos vannak esetek amikor nagyon kell sietni egy adott beteghez egy adott géppel. Természetesen ezzel nem azt akarom mondani, hogy azt le is kell ejteni! Ha pedig az esés véletlen volt (szándékosságot senitől nem feltételezek) az bárkivel bármilyen helyzetben bármilyen eszközzel előfordulhat!
  Még megkívánom jegyezni hogy a soproni kórházban ugyan avnnak hiányosságok... a dolgozók egy része 70 millió Ftra és annak kamataira perli a kórházat, horgészdamillal varrják össze a betegeket, 25-e körül már alig van gyógyszer, stb..., de az országban érdemes körülnézni, hogy sok kórház mennyire ramaty állapotot képvisel! Mindezzel nem azt mondom, hogy az országban Soproin a csúcs, de azt garantálom, hogy az első 10 legjobban felszerelt és felujított kórházban benne van a mi kórházunk!”
 • 12. joco 2008. november 16. 14:17
  „Minden marad a régiben- már mint a képviselök fizetése és egyéb juttatásaikban- sokszor "akarták"- föleg választások elött "csökkenteni" bérüket", de hát késöbb nem hogy csökkenteték volna , hanem emelték a saját"fizetésüket" ,az nem alkotmányellenes, hogy saját magunak "szavazzák" meg fizetésülket, költésgtéritésüknél nincs "elszámolási" kötelettzég, vagy hogy "kedvencein" ráadásul nem is járnak be "munkehelyükre"? Solyom a -régi- nagyon gyorsan eltöröltetee a szem.számokat. , hát akkor- mint Alk.Bir.Elnöke és mint most emme "protokális" funkciojában a fentiek ellen miért nem lépett fel? ja hát
  ö is a "képviselök" "akaratábol" kapta és kapja jelenleg is a "megérdemelt" javadalmazását.”
 • 11. Korrekt5 2008. november 16. 14:08
  „Kedves _ 7. Eüdolgozó 2008.11.16. 10:12 ...!

  Vagy fogalma nincs, hogy mi folyik a kórházban, vagy nem lát (nem sértésnek szántam).

  Nem rég voltam egy szivinfrakrussal a kórházban, a kitünö orvosi beavatkozáson kivül szinte minden elképesztöen siralmas.
  De nem azért mert kevés a pénz, vagy ahogy ön mondja nincs rá pénz, hanem a förtelmes nemtörödönség-hanyagság-nem hozzáértés és a rossz vezetés az oka.

  2 példa elég:....1) közismert, hogy a hordozható EKG gépek mennyire drágák és hasznosak is. Az inteziven ugy dobálják ezeket a drága gépeket mint valami ruhásdobozokat. Össze-vissza rángatják zsinórjánál fogva ide oda dobálják, söt a padlóra van stócólva, már alig müködnek.
  2) A különszobákhoz tartozó WC-duch mint egy kocsmai budi, szörnyü mocsok, elképesztö.

  Nos kedves Eü......!
  Nincs pénz?
  És még mi nincs?

  ....NINCS IGÉNY SEMMIRE, A NÉP NEM TUDJA, HOGY A SZOMSZÉDJA NEM VÉZI VAGY NAGYON ROSSZÚL VÉGZI A MUNKÁJÁT.
  NEM AKARJÁK LÁTNI, MERT HÁTHA BELÁTNAK A SAJÁT ASZTALUKRA.

  Még mindig fontosabb egy primitiv hétköznapi flanc, mind a saját társadalmunk, hogy törödjünk vele.
  Ismeri a hires komikus egyik viccét:...arany csap, márványkagyló csipketeritö, krokodíl csizma, aztán kilép vele a gödrös sáros udvarra.....A RÖVIDLÁTÁS ÉS SZEMLÉLT MÁR - MÁR TÖNKRETESZ MINDENT”
30 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szociális dolgozókat köszöntöttek

Sopron - A szociális szférában dolgozókat köszöntötték tegnap a megyeházán a szociális munka napján.… Tovább olvasom