Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 1°C Még több cikk.

Tájékoztató Braille-írással

A vakoknak is jól olvasható tájékoztatóval kell ellátnia minden gyógyszergyártónak a termékét.
A Braille-írásos információt inkább jóleső gesztusként értékelik a fogyatékkal élők. – Igazából túl sok gyakorlati hasznát nem látom ennek az intézkedésnek – mondja Lágler Mátyás, aki a Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége soproni csoportjának tagja. – Egy ilyen ismertetőre valószínűleg nem túl sok minden kerülhet fel.

A sorstársaknak eddig is rokonaik, segítőik vásárolták meg a gyógyszereket. Pk bizonyosan fel is olvasták a tudnivalókat. Ráadásul általában csak azok ismerik a Braille-írást, akik azt már a speciális iskolában elsajátították. Sokan, akik nem vele születetten látássérültek, nem tudnak mit kezdeni a pontírással. Ennek ellenére jómagam és sorstársaim is jóleső gesztusként ítéljük meg ezt az európai normákhoz igazodó megoldást.

– Az új gyógyszereket az Országos Gyógyszerészeti Intézet törzskönyvezi – nyilatkozza dr. Kocsis Krisztina, a soproni Szebellédy gyógyszertár vezetője. – Novembertől valóban csak azok a termékek eshetnek át ezen a procedúrán, amelyek tartalmazzák a Braille-írásos tájékoztatót. Hogy pontosan mi lesz rajta, még nem egészen tisztázott. Annyi bizonyos, a gyógyszer hatáserősségét, a lejárat idejét mindenképpen célszerű volna feltüntetni. Tapasztalataink szerint a vak emberek ritkán fordulnak meg nálunk. Inkább hozzátartozóik, ismerőseik veszik meg számukra a gyógyszereket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiadták Sopron értékeit

Elkészült Sopron új arculatú, több nyelvű információs kiadványcsaládja a turistáknak. Tovább olvasom