Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Tagiskola lesz a Grundschule

A Fenyő Téri Általános Iskola tagintézményévé válik a brennbergbányai Általános Iskola – Grundschule. A döntést az indokolja, hogy az intézmény élére nem sikerült igazgatót választani és a gazdasági feladatkört szintén a Fenyő téri látja el.
A csütörtöki közgyűlésen a képviselők „igen" döntése megszünteti a brennbergbányai Általános Iskola – Grundschule önálló intézményként való működését. Mint ismeretes, a magasabb vezetői tisztségekre kiírt pályázatok közül ennek az iskolának az élére nem sikerült vezetőt választani. A döntés értelmében a körülbelül 80 tanuló összlétszámú Grundschule a Fenyő Téri Általános Iskola tagiskolájává válik, mivel az utóbbi években folyamatosan gondot jelentett a létszám megtartása.
Az előterjesztés szerint a két intézményben folyó nyelvoktatás hasonló szisztéma szerint zajlik.

Az erőforrások gazdaságosabb felhasználása érdekében vált célszerűvé a két iskola közös működtetése olyan módon, hogy az oktatás továbbra is a brennbergi iskolaépületben folytatódik.

Javaslatként az előterjesztésben a Fenyő téri iskola átnevezése is szerepel. A tervek szerint Bánfalvi Német Nemzetiségi Általános Iskola – Deutsche Nationalitätenschule Wandorf elnevezést kap az intézmény. A jelenlegi vezető megbízatását egy hónappal, augusztus 31-ig meghosszabbítják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szeptemberre elkészül az új épület

Szeptemberre elkészül az egyetem erdőmérnöki karának új oktatási épülete az Erzsébet-kertben. A háromtömbös épületet park veszi körül, épül mélygarázs és szabadtéri színpad is. Tovább olvasom