Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Tagintézménnyé alakul a vági iskola

Várhatóan a győri székhelyq Vocational Academy Kéttannyelvq Alapítványi iskola tagintézménye lesz a vági tanoda. Erről döntött egyhangúlag, hosszú tárgyalássorozat után a település képviselő-testülete: egyetértésben a szülőkkel és a pedagógusokkal.
Pálffy Attila azon rábaközi polgármesterek egyike, aki mindig az iskola megtartásáért kardoskodott. – Miközben öt-hat évvel ezelőtt már zártak be iskolát, mi kitartottunk az intézmény mellett – fogalmazott. – Meggyőződésünk, ha nincs iskola egy faluban, ott hamarosan üres marad a templom is és a település kihalásra ítéltetik. Ebben az évben nálunk is kiderült, hogy az előírt osztálylétszámot nem tudjuk biztosítani, mivel mindössze harminchat gyerek tanul a nyolcosztályos iskolában és tizenhét óvodásunk van. Ezért úgy döntöttünk, hogy iskolánk a győri székhelyq Vocational Academy Kéttannyelvq Alapítványi Iskola tagintézménye lesz. Ugyanígy az óvodánk is az említett intézmény tagóvodájaként mqködik.
A döntés meghozatalánál fő szempont az volt, hogy nem kell tandíjat fizetni a helybeli, a körjegyzőséghez tartozó településeken élő, valamint a rábakecöli, edvei, kemenesszentpéteri szülőknek. Az alapítvány elnöke arra is ígéretet tett, hogy átveszik a pedagógusokat, az óvodai dolgozókat, és a konyhát is mqködtetik. A közalkalmazotti státus megszqnik, de az eddigi bér megmarad.

Az aláírás előtt álló szerződés azt is tartalmazza, hogy augusztus elsejétől 2020. augusztus elsejéig egy forint bérleti díj fejében az alapítvány rendelkezésére bocsátjuk az iskola épületet. Az esetleges felújítást, javítást a bérlő végzi, az eszközöket díjmentesen használhatják. A rezsiköltséget az alapítvány állja. Az óvodaépületet eladják az alapítványnak a hozzá tartozó udvarral együtt. Az értékbecslés folyamatban van. A környező településekről autóbuszokkal ingyenesen szállítják a gyerekeket a vági iskolába.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Áldozatai jelentették fel

A soproni rendőröknek sikerült felgöngyölíteniük azt a 14 millió forintos csalássorozatot, amellyel… Tovább olvasom