Kisalföld logö

2017. 10. 20. péntek - Vendel 8°C | 20°C Még több cikk.

Tagadott a vádlott, noha felismerték

Ismeretlen személy matatására ébredt fel egy férfi saját lakásában. A tolvaj végül kereket oldott, ám idővel elkapták, csütörtökön a bíróságon el is ítélték.

Nem kell nagy képzelőerővel rendelkeznünk ahhoz, hogy átérezzük, milyen nyomasztó lehetett annak a férfinak, aki arra ébredt, hogy egy ismeretlen személy matat a közelében. Pedig ez történt, még tavaly szeptemberben.

A dr. Szabó Magdolna bíró vezette csütörtöki büntetőperben szinte mérnöki pontossággal rekonstruálták az esetet. A sértett a családi ház hálószobájában aludt. A halk zörejekre azonban félálomban kinyújtotta a kezét, s egy ˝mozgó kabátot˝ érzett. Először azt hitte, macska. A szekrényajtó nyikorgására viszont egyszeriben felnyitotta a szemét, és meglepve tapasztalta, idegen személy kutat a lakásban. Felkelt s megpróbálta elkapni a betörőt, aki menekülésre fogta a dolgot. A felkapcsolt lámpa fényénél a háziúr azonban jól megnézte a hívatlan hajnali látogató fizimiskáját. Nem volt nehéz megjegyeznie kinézetét, hasonlított egy ismerősére, csak valamivel fiatalabb kiadásban. Látta azt is, hogy a lakásban minden tárva-nyitva: értékek után kutatott az ismeretlen. A tettesnek sikerült elillannia: kiszaladt a házból, átugrott a kerítésen, s nyoma veszett készpénzzsákmányával együtt. Pár hónapra rá mégis lebukott: a sértett ráismert, amint éppen biciklizett. Hívta a rendőröket, akik bűnözők fényképeit mutatták neki. Felismerte, majd ezt követően a felsorakoztatott gyanúsítottak közül határozottan ki is választotta az elkövetőt, aki korábban már négy hasonló ügy miatt állt bíróság előtt. A fiatalember azonban tagadta a tárgyaláson, hogy ő lett volna a tolvaj, a szembesítés nem vezetett eredményre.

Dr. Szabó Magdolna bíró a vádlottat végül négy hónap fogházbüntetésre ítélte, két év próbaidővel, s elrendelte pártfogói felügyeletét. Az ellopott készpénz visszafizetésére is kötelezte. Az ítélet jogerős.

Olvasóink írták

 • 4. janika 2009. november 28. 06:32
  „Mi mást lehetne várni egy banánköztársaságban? Az is csoda, hogy egyáltalán előállították és bíróságon mérlegelték az ügyet.”
 • 3. info2009* 2009. november 27. 22:24
  „Ez az igazsagszolgalatas ma??? Rohej.”
 • 2. bogote 2009. november 27. 16:00
  „Na, jól megbüntették! Aztán jöhet a következő!”
 • 1. igazságot 2009. november 27. 11:59
  „"Nem kell nagy képzelőerővel rendelkeznünk ahhoz, hogy átérezzük, milyen nyomasztó lehetett annak a férfinak, aki arra ébredt, hogy egy ismeretlen személy matat a közelében." = Nem kell nagy képzelőerővel rendelkeznünk ahhoz, hogy átérezzük, milyen nyomasztó lehetett annak a férfinak, aki arra ébredt, hogy egy bodza matat a közelében.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Visszatérés a csendbe

Bátorfi Andrea tárlata: A Gyermek- és Ifjúsági Központban december 21-ig látogatható Bátorfi Andrea… Tovább olvasom