Kisalföld logö

2017. 03. 27. hétfő - Hajnalka 0°C | 13°C Még több cikk.

Táborra, könyvre, újságra is - önkormányzati támogatások Sopronban

A legutóbbi közgyűlésen a soproni alapítványoknak adható önkormányzati támogatásokról is döntöttek a képviselők. Mintegy kétmillió forint lelt gazdára.

A közművelődési tevékenységek közül a Fidelissima vegyes kar munkáját 200 ezer forinttal, a szilveszteri koncert szervezőit 160 ezer forinttal segíti az önkormányzat a határozat alapján. A XVI. Nemzetközi Fúvószenekari találkozóra 60 ezer forintot, a gyapjúszövő kör hagyományőrző munkájára 130 ezer forintot adnak. A sajátos nevelési igényű gyermekek kézműves-foglalkozásaira, valamint a Testvériség táncegyüttes megyei versenyére 40–40 ezer forintot költhetnek a pályázók.

A Scarbantia Régészeti Park Alapítvány 200 ezer forintot költhet a III. Scarbantia Amfiteátrumi Játékok megszervezésére. A Balfi Hírek című kiadvány készítői 150 ezer forintot, a Vermes-évkönyv összeállítói 300 ezer forintot kapnak. A Soproni Pedagógus Énekkarért Alapítvány Spárta énekkarának fogadására 100 ezer forintot nyert, a város fúvószenekarának a rohrschachi zenészek fogadására 100 ezer forintot utalnak.

A Testvériség táncegyüttesnek negyvenezer forint támogatást szavazott meg a testület, a pénzt megyei minősítő verseny lebonyolítására fordítják a táncosok. Fotó: Magasi
A Testvériség táncegyüttesnek negyvenezer forint támogatást szavazott meg a testület, a pénzt megyei minősítő verseny lebonyolítására fordítják a táncosok. Fotó: Magasi

A halmozottan sérült gyerekek gördülőkirándulását 180 ezer forinttal, az Egyesített Szociális Intézményben megvalósuló családi napot 100 ezer forinttal segíti az önkormányzat. A szociális otthonban élő idősek foglalkoztatására ugyancsak 100 ezer forintot kap az Idős Emberek Gondozásáért Alapítvány, a Lövéri Nyugdíjasklub programjait 160 ezer forinttal segítik. A Nyugdíjas Pedagógus Klub és a GYSEV-nyugdíjasok alapítványa 80–80 ezer forintot kap, a Magányos Cédrus és az Idősek Háza Alapítványnak 70–70 ezer forintot szavaztak meg, az Elke Kincse Alapítványnak 50 ezer forintot, házi segítségnyújtás költségeire 40 ezret utalnak. A Hova Tovább Alapítvány nyári programjára 100 ezer forintot szánnak, egy másik, ugyancsak halmozottan sérült gyermekekkel foglalkozó szervezet gyógylovagoltatására és fejlesztőeszközök vásárlására 80 ezer forintot szavaztak meg a képviselők.

– Bár 184 ezer forintra pályáztunk, hatalmas segítség nekünk az elnyert 100 ezer forint is, ritkán jutunk komolyabb forrásokhoz, csak a pályázati pénzekben reménykedhetünk – fogalmazott Földes Tamásné, a Hova Tovább Alapítvány kuratóriumi elnöke. Az összegből az intézményekben élő sérült fiataloknak szervezünk nyári elfoglaltságot, hogy az év közben megkezdett fejlesztőprogramok a vakáció idején se szakadjanak félbe, s ilyenkor is legyenek közösségi élményeik. 

Olvasóink írták

 • 6. littlesue 2010. május 06. 12:42
  „"A Balfi Hírek című kiadvány készítői 150 ezer forintot,..."

  Tehát itt nem a Helyi Témáról van szó. szerintetek azt nem több millió ft-tal támogatja a Fidesz? nem párszázezerrel, mint az önkormányzat csóri alapítványokat!”
 • 5. coolzsu 2010. május 04. 11:18
  „a sopron press a Kisalföld kiadványa, nem a városé”
 • 4. IkvaHírLACEE 2010. május 03. 20:54
  „polgasrmester, miről beszélsz? Csoda hogy legalább ez a 2 "helyi" újságja van még a városnak...”
 • 3. bobo 2010. május 03. 20:31
  „Ha jól tudom, a Sopron Press nem önkormányzati lap, a hirdetésekből tartják fenn. És akik egy újságra sem fizetnek elő, csak az ilyen ingyenes lapokból tudnak tájékozódni. Gondolom, ha mindenkinek lenne internet, nem kellene újságot se kiadni. És a sok fából nem papír készülne, hanem rögtön elégetnék az erőművek, mert a számítógépeknek áram kell. Szép új világ.”
 • 2. polgmester 2010. május 03. 17:04
  „Azt a sok szennylapot amit szemétnek beszórnak:MEG KELL SZÜNTETNI!Külömböző alapitványokra lehetne fordítani a kidobott pénzt!
  Gondolok a Helyi téma,Sopron Press,STB.”
 • 1. nüs 2010. május 03. 15:50
  „nini, ott egy gárdista a jobb szélen :)))”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tapasztalatcserén a burgenlandi tanárok

Tapasztalatcserére látogatott a Soproni Német Nemzetiségi Általános Iskolába a Burgenlandban magyart… Tovább olvasom