Kisalföld logö

2017. 09. 20. szerda - Friderika 12°C | 13°C Még több cikk.

Táborozz velünk!

A vakáció beköszöntével nagy gond előtt áll a szülők többsége. Szinte minden évben felvetődik a kérdés: hol van az a hely, ahol a gyerekek biztonságban vannak, emellett még jól is érezhetik magukat?

Sopronban bő a választék a nyári táborokból. Vajon mi a helyzet vidéken ? Néhány régiónkbeli településen érdeklődtünk e témában.

Fertőszentmiklóson – a korábbi évekhez hasonlóan – , a Magyar Máltai Szeretetszolgálat helyi csoportja idén is szervez tábort a környékbeli fiataloknak. Július 15-től két hétig nyaralhatnak együtt az általános iskolások – tájékoztatta lapunkat Kissné Hadarics Kornélia, a művelődési ház vezetője. A hagyományoknak megfelelően ezen a nyáron is lesz kézművesfoglalkozás, határőrségi és rendőrségi bemutató, valamint kirándulás a Fertő-Hanság Nemzeti Parkba. Tovább színesíti még a programokat a bográcsgulyás-főzés, az akadályversenyek és a honfoglaláskori bemutató.
Már javában tart Fertődön a napközis tábor. A hét végéig szívesen várják a környékbeli általános iskolásokat. Mindenképpen érdemes ide kilátogatni a csemetéknek, ugyanis a gyerekek bepillanthatnak a tűzoltás, a vadászat, a határőrizeti, valamint a rendőri munka rejtelmeibe. – A kirándulásokkal, kerékpártúrákkal főként a környékbeli nevezetességet szeretnénk bemutatni, ezáltal a fiatalok jobban megismerik lakókörnyezetüket – mondta Kiss Andrea, a helyi gyermekjóléti szolgálat vezetője.
Fertőd környékén július, augusztusban lovastábor várja majd az állatbarátokat. A Göbös-majorba kerékpárral „ utaznak " ki a kisdiákok, akik megismerkedhetnek a lovashagyományokkal és a szerszámkészítés fortélyaival.

 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kié lesz a Fertő tó Szépe?

Szélhámossággal vádolja a Totáldivat Színházat a Videopress Menedzseriroda, mert véleményük szerint… Tovább olvasom