Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Táborban felejtik az árvizet

Közel harminc gyermek érkezett Sopronba az árvíz sújtotta Edelényből. A nemes felajánlásoknak köszönhetően az iskolások ingyenes táborban kapcsolódhatnak ki az átélt nehézségek után.

Vasárnap óta huszonkilenc általános iskolás gyermek és két kísérőjük élvezi Sopron vendégszeretetét. A csoport tagjai az árvíz sújtotta Edelényből érkeztek, és hat napot töltenek egy ingyenes táborban.

˝Az első híradások után felmerült az ötlet, hogy valamiképp segítsünk a helyieknek˝ – számolt be a kezdeményezésről a főszervező Csintóné Tóth Andrea. ˝Az árvíz levonulása után két nappal elkezdtük az egyeztetést, végül most érkeztek meg a gyermekek, hiszen kis időre azért szükség volt, amíg valamelyest helyrerázódtak a természeti katasztrófa után.˝

A gyermekek számára semmibe nem került a tábor, sok magánszemélytől és cégtől, valamint két iskolától is érkeztek jótékony felajánlások. A szállást a Signal Biztosító és a Sopron Bank állja, amelyet a Nyugat-magyarországi Egyetem biztosított kedvezményesen. Az étkezéseket szintén felajánlásoknak köszönhetően oldják meg.

Az edelényi iskolások egy csoportját a rekkenő hőség sem tartotta vissza az önfeledt játéktól. Fotó: Magasi Dávid
Az edelényi iskolások egy csoportját a rekkenő hőség sem tartotta vissza az önfeledt játéktól. Fotó: Magasi Dávid

Az edelényi fiatalok számos programon vehetnek részt a hat nap alatt, a tervek között szerepel sportolási lehetőség, kirándulás, városnézés, mozilátogatás és bobozás is. A nagy hőségben a legnépszerűbb program várhatóan a strandolás lesz, hiszen a gyermekek az otthonukban történtek ellenére egyöntetűen állították: azért szeretik a vizet.

A táborlakók vasárnap este már Sopronban nézték a labdarúgó-világbajnokság döntőjét, és nagy élvezettel vetették bele magukat a hétfői programba is. Néhányan boldogan kergették a labdát a rekkenő hőség ellenére, ezekben az önfeledt pillanatokban pedig aligha gondoltak az otthoni nehézségekre. A tábor célja pedig éppen az, hogy a gyermekeket – akik közül akad, aki részt vett a védekezésben is – néhány boldog napra kiszakítsa a természet sújtotta környezetükből.

Olvasóink írták

  • 2. máris 2010. július 15. 15:57
    „SOPRON VONZÓ VÁROS, FELEJTHETETLEN ÉLMÉNY LESZ NEKIK. AHA A LAKOSSÁG TUDOTT VOLNA RÓLA, MONDJUK EGY FELHÍVÁSSAL, ÉN IS BEFOGADTAM VOLNA, EGYET--- KETTŐT BELŐLÜK!”
  • 1. jucuska40 2010. július 14. 11:45
    „Gratulálok a szervezönek...emberségböl jeles!!!!! Továbbé a felajánloknak is!!! Köszönjük :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kerékpárúttal folytatódik a munka Nagycenken

Csapadékvíz-elvezető csatornával és ezáltal kiszélesedett úttesttel gyarapodott Nagycenk, ahol már… Tovább olvasom