Kisalföld logö

2018. 08. 20. hétfő - István 18°C | 30°C Még több cikk.

Táblát avattak a kápolna jótevőinek emlékére - fotók

Luise Mitsch Konstanzból, testvére, dr. Albrecht Preidl Heilbronnból érkezett Sopronba, hogy részt vegyenek szüleik, a pár évvel ezelőtt elhunyt soproni származású Michael Preidl és Luise Leitner tiszteletére rendezett emléktábla-avatón. Krisch Magdolna, a Sopron és Környéke Német Kultúrklub elnöke az evangélikus temetőkápolnában tartott alkalmon elmondta, a házaspár több millió forintos adományának is köszönhetően újult meg a szakrális hely.
– Édesapánk Sopronban tanár volt. Édesanyánk gyönyörűen énekelt, Sopron csalogányának tartották – emlékezett szüleire Luise Mitsch. – Ezért is örülünk annak, hogy Krisch Magdolnáék a kísérőműsorban Horváth Enikő Sára énekművészt is felkérték szereplésre. Szüleink 1945-ben, az oroszok elől menekülve emigráltak nyugatra, s végül Németországban telepedtek le. Soha nem feledték szülőföldjüket. Az adomány is úgy jött létre, hogy a magyarországi jóvátételi pénzük teljes egészét a soproni evangélikus temetőkápolna helyreállítására szánták, s kérték, hogy ezt az összeget egészítsék ki temetésükkor a koszorúpénzekkel. Így is történt. Jóleső érzés, hogy a soproniak megbecsülik a gesztust, s most emléktáblát avattak a jótevők tiszteletére.

 
Táblát avattak Michael Preidl és Luise Leitner tiszteletére. A Kisalföld felvételei.

Az emlékünnepségen Jakob Kruise lépesfalvi (Loipersbach) evangélikus lelkész mondott igét, s fellépett a Brass Brothers fúvósegyüttes is. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Baleset okozott hatalmas torlódást Sopronban

Baleset okozott hatalmas torlódást Sopronban
Komoly dugó volt Sopronban szombaton délelőtt és kora délután. A Waze információi alapján kisebb… Tovább olvasom