Kisalföld logö

2017. 01. 25. szerda - Pál -8°C | -1°C Még több cikk.

Szüreti időszakát ünnepli a borvidék

Sopron - Az esős-hűvös idő ellenére is élénk érdeklődés mutatkozott pénteken a Soproni Szüreti Napok nyitánya iránt.

Ismét élettel telik meg a Fő tér: a pénteken kezdődött és vasárnap estig tartó – a Pro Kultúra Sopron által szervezett – Soproni Szüreti Napok alkalmából együttesek és zenekarok váltják egymást a színpadon, közte külföldről érkezettek is. A borvidék borosgazdái legjobb boraikkal várják a kikapcsolódásra vágyókat, kézművesek kínálják portékáikat. Helybéliek és távolabbról érkezők érezhetik a figyelmes soproni vendégszeretetet.

Az esős, hűvös idő ellenére is sokan kilátogattak a szüreti napok nyitányára. Fotó: Magasi Dávid
Az esős, hűvös idő ellenére is sokan kilátogattak a szüreti napok nyitányára. Fotó: Magasi Dávid

A Strokes ütősök pazar műsorát követően Fodor Tamás polgármester a soproni borászat méltatásával nyitotta meg a szüreti napokat. Köszöntötte az erre az alkalomra Sopronba érkezett izraeli, román, finn és osztrák testvérvárosi küldöttségeket, majd átadta Töltl József soproni borásznak, a Sopron Város Kékfrankosa idei borverseny győztes bora termelőjének az elismerő oklevelet. A borlovagok jelenlétében Károlyi Gyula, az ipartestület elnöke az Iparosok Bora borverseny nyerteseinek gratulált, Töltl Józsefnek és a Weininger-pincészetnek.

Ezt követően az Eilatból érkezett, s örökzöldeket előadó énekkarnak tapsolhatott a közönség, amely szeretettel fogadta a színpadra lépő Sopron Város Fúvószenekarát is. Az első nap a Blue Café együttes műsorával zárult.

Szombat délután 3 órától várja program a Fő térre kilátogatókat. Lesz bábszínház, könyvbemutató, néptáncegyüttes, rezesbanda és a Flört együttes is fellép. Vasárnap szintén délután 3-tól kezdődnek a szüreti napok eseményei.

Olvasóink írták

  • 3. zhall 2009. szeptember 07. 18:17
    „Én ezúton gratulálok a szervezőknek és mondok köszönetet a soproni borosgazdáknak a kiválóboraikért ami öregbíti városunk hírnevét!Áldozatos/szinte meg sem térülő/munkájuknak köszönhetően reméljük elfoglalhatja méltó helyét a soproni bor a világ polcain!”
  • 2. Csiii 2009. szeptember 06. 15:54
    „Szombat este voltam ott,jó volt a hangulat és sokan voltak!Kellenek az ilyen rendezvények!”
  • 1. soproni 2009. szeptember 05. 14:39
    „Ez hülyeség.... alig lézengett pár ember tegnap a Fő-téren.Sem "pazar" műsor nem volt,sem taps.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rendvédelmi nap Sopronban

A pénteki esős és borús idő ellenére is megrendezték a rendvédelmi napot Sopronban, az Anger-réti… Tovább olvasom