Kisalföld logö

2017. 01. 16. hétfő - Gusztáv -6°C | -1°C

Szúnyoginvázió, készlethiány

A többszöri szúnyoggyérítés ellenére is rengeteg vérszívó keseríti meg a soproniak és a környékbeliek életét. Az invázió miatt különösen kelendőek a különböző irtó- és riasztószerek, ami átmeneti készlethiányhoz vezetett.

A közelmúltban többször is felszállt a szúnyoggyérítést végző repülőgép, hogy elviselhetőbbé tegye az életet Sopronban és környékén. A jó szándék ellenére azonban rengeteg vérszívó okoz kellemetlenséget nap mint nap az itt élőknek, akik kénytelenek maguk is gondoskodni a szúnyogok elleni védelemről. Alaposan megnőtt tehát a kereslet a különböző irtó- és riasztószerek iránt.

Varga Andrásnétól gyakran kérnek méretre vágott szúnyoghálót a soproni gazdaboltban. Fotó: Magasi Dávid
Varga Andrásnétól gyakran kérnek méretre vágott szúnyoghálót a soproni gazdaboltban. Fotó: Magasi Dávid

˝Nagyon sokan vásárolnak fáklyába önthető lámpaolajat, és a szúnyogirtó spirál is eléggé felkapott áru lett. A gyertyákból, elektromos készülékekből szintén sok fogy, és a szúnyogháló is kelendő. Jóval több szúnyogok ellen használható cikket adunk el, mint az elmúlt években, és ezek a visszajelzések alapján hasznosak is˝ – tudtuk meg Simonné Mészáros Tímeától, a vitnyédi Pannónia Üzletház alkalmazottjától.

Sok helyen – így például a nagyáruházakban is – átmeneti készlethiányt okozott a megnövekedett kereslet. A probléma forrása, hogy a gyártók nem készültek fel ekkora rohamra, így a nagykereskedések sem tudják azonnal teljesíteni a megrendeléseket.

A probléma forrása, hogy a gyártók nem készültek fel ekkora rohamra, így a nagykereskedések sem tudják azonnal teljesíteni a megrendeléseket.
˝Az előző évek forgalmának megfelelő készletünk volt, de ez mind egy szálig elfogyott" – mondta Varga Andrásné a soproni Kertvárosi Gazdaboltban. ˝A vásárlók vinnék a szúnyogirtókat, ha lennének, de csak jövő héten kapunk újabb szállítmányt. Addig mindössze spray-kkel tudunk szolgálni, amik nem túl korszerűek, de kellemetlen illatuk ellenére azért hatékonyak. Teljes védelmet nem lehet biztosítani a szúnyogok ellen, de akár a megfelelő rovarirtó szer permetezése vagy a vízbe helyezhető lárvairtó is sokat segíthet. Rengetegen visznek szúnyoghálót, ami nem meglepő, hiszen a nagy hőségben sokan aludnának nyitott ablakok mellett.˝

Olvasóink írták

 • 14. iparos 2010. július 18. 13:07
  „Jelenleg a kereskedelemben kaphato riasztoszerek semmit sem érnek. Már mindent kiprobáltam. Ha nyugalmat akarsz, varrni kell hálobol egy 2x2-es négyzetet. amit az asztal fölé akasztassz. Nekem csak ez jött be!”
 • 13. hehe08 2010. július 18. 12:47
  „jött a gépből cucc, mert érdekes permetszer szaga volt, de nyáron napközben permetezni amikor a szunyogok rápihennek az éjszakára...... hááááát nem túl okos ötlet.....
  a falevél alá meg a falrepedésekbe nem nagyon hatol be a szer..... aztán ha nem esik rájuk akkor meg sem kottyan nekik....
  én is a lárvaírtást támogatnám.......
  de amíg rendetlen az erdő és a tavak környéke addig felesleges álmodoznunk....”
 • 12. roberta 2010. július 18. 00:11
  „Az idén 2x láttam a permetező gépet, mind a 2x kint voltunk az udvaron a gyerekekkel, de nem tapasztaltam hogy a permet jött volna belőle, azt látni kellene amikor alacsonyan a fejünk felett elhúz , nem lehetséges hogy csak imitálva van a permetezés, mert hogy semmi hatása az egésznek.
  Nagyon vártuk a jó időt hogy kint lehessen üldögélni a teraszon , mint a régi szép időkben, sajnos lehetetlen és még ablakot sem lehet nyitni .”
 • 11. Dörgés 2010. július 17. 22:22
  „Ja, és olcsóbb lenne. Elég lenne évente 2 kombinált irtás (egy rovarirtás, egy lárvairtás.)
  De ehhez még a földek víz elvezetését és az árkok rendbetételét is meg kell oldani...”
 • 10. Dörgés 2010. július 17. 22:04
  „Országos irtás kéne, összehangolt. És megkockáztatnám a környező országokkal való együtt működést is...De hát nem megy, pedig jó pár járvánnyal szembe sikeres taktika volt..”
 • 9. coolzsu 2010. július 17. 18:56
  „már gondoltam arra, hogy irtószer helyett vmi szúnyogbolondító szteroidot fújnak rájuk... ((( kétszer járt már a repcsi fölöttünk, de mindegyik alkalom után több, nagyobb, bolondabb lett a szúnyogtársadalom... a csípésük helye nagy és randa, és elkeserítően sok lett (irtás utáni másnap estére!), mintha épp csak felbolygatnák őket vele”
 • 8. IkvaHírLACEE 2010. július 17. 16:14
  „Idén már legalább 3-szor ment szúnyogirtó, ha nem többször. Mindenesetre a Virágvölgyet általában kikerüli, a szúnyogok meg oda menekülnek.”
 • 7. Pim-Pim 2010. július 17. 14:54
  „Itt Tómalmon felettünk már 2 x ment a gép, de hatását abszolút nem érezni, sőt...”
 • 6. c77 2010. július 17. 14:33
  „Nemlehetne márciusban próbálni? Mivel a lárvák akkor "szaporodnak" nyáron már késööööö. Szerintem.”
 • 5. süti68 2010. július 17. 12:25
  „Laccka az illetékesek úgy gondolják, hogy a 2 már többszörös!!!”
 • 4. laccka 2010. július 16. 22:10
  „"A többszöri szúnyoggyérítés ellenére"

  TÖBBSZÖRI????
  Lehet, hogy vak vagyok, de idén eddig csak 1x láttam gépet Sopron felett.

  Amúgy egyet értek az előttem szólókkal. Otthon 1 pssszz... és kész. Persze olyan mértékű az utánpótlás, hogy ajjaj..”
 • 3. Tonxy 2010. július 16. 19:03
  „Én úgy vettem észre hogy ameddig nem irtották a szúnyogokat addig nem is igazán vettem észre hogy vannak. Viszont az első bevetés után már kénytelen voltam tudomásul venni hogy elszaporodtak. Azóta meg minden irtás után egyre több és több szúnyog van.”
 • 2. bgabri 2010. július 16. 18:36
  „egyetértek Jocó hozzászólásához.az nem elég ha csak felszáll a repülő.Jó lenne ha a szer hatásos lenne és nem egy felhígított cucc. Itthon csak egy kevés fújás és már fekszenek is.”
 • 1. Jocó1111 2010. július 16. 12:44
  „Sajnálatos módon idén katasztrofális a szúnyog áradat. Illetékes " elvtárs " tudomásunkra hozta a médiában, hogy hihetetlenül ellenállók lettek ezek a csöpp " vámpírok".
  Naiv ember létemre el is hiszem, hinném , amit mondanak.
  DE !
  Hogy lehet, ugyan az a vérszívó lehullik a lakásban, de túl éli a permetezést ! ?
  Ellentmondást vélek itt felfedezni.
  Fel sem merül bennem, hogy esetleg a PERMETSZER NEM MEGFELELŐ ! ! ! ! ! ! !
  Vagy talán mégis akörül van valami ????????
  Ha az illetékesek egy vizsgálatot végeznének lehet, hogy itt is kiderülne valami. Mivel pénzről van szó, minden lehetséges.
  Talán nem járnánk indián táncot esténként a nyárból hátra lévő napokon.

  Egy vigasztal, karácsonyra nem lesz belőlük. ( remélem )”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ifjúsági tábor lesz az iskolaépületből

Csáfordjánosfa a hátrányos helyzetű települések közé tartozik. Mégis húszmilliós beruházást… Tovább olvasom