Kisalföld logö

2017. 03. 29. szerda - Auguszta 5°C | 20°C Még több cikk.

Születésnap a fertődi kastélyban

Kerek évfordulót ünnepelt Eszterháza a hétvégén: hetvenéves lett Antal herceg.
Kerek évfordulót ünnepelt Eszterháza a hétvégén: hetvenéves lett Antal herceg. A szombati születésnapi összejövetelre nagykövetek és diplomaták érkeztek a kastélyba, hogy együtt ünnepeljenek az immár Fertőd díszpolgárává avatott herceggel.

Ünnepi koncerttel, díszvacsorával és tűzijátékkal köszöntötték a hétvégén 13. Galántai és Fraknói herceg Esterházy Antalt hetvenedik születésnapja alkalmából otthonában, a kastélyban. A mindig derűs, fiatalos és lelkes főnemes a sok-sok ajándék mellett Fertőd díszpolgára címet is kapott. Jóllehet, Antal herceg sokat utazik és szerte a világon, Brüsszeltől New Yorkig számos „otthona van", immár három éve Eszterháza a bejelentett lakcíme.

A rendezvényre számos prominens vendég érkezett nemcsak Magyarországról, de szerte Európából – köztük pozsonyi, prágai, bécsi nagykövetek, igazgatók és diplomaták és a szentpétervári cári kastély igazgatója –, a herceg pedig valamennyi barátját anyanyelvén köszöntötte.

– Tőlünk, azaz a kastély munkatársaitól egy, a régi operaházat ábrázoló lakktáblát kap, és a tűzijátékot is mi szerveztük, mert tudjuk, hogy azt nagyon szereti – mondta el Dobó Ágota, a Műemlékek Állami Gondnokságának igazgatóhelyettese, aki az ünnepség részleteiről is beszélt. – A vacsoránál hetven főre terítenek, mégpedig a herendi porcelánüzem igazgatójától – a herceg úr személyes barátjától – külön erre az alkalomra kölcsönzött Apponyi-étkészlettel. A herceg anyai ágon ugyanis az Apponyi családból származik. A felbecsülhetetlen, sokmilliós értékű terítéket külön autóval hozták a kastélyba. Szintén a herendi üzemtől egy váza is érkezett ajándékba, melyen a herceg huszár uniformisban látható. A mangalicasonkából, fácánerőlevesből, hortobágyi húsos palacsintából és helyben elkészített szürkemarha-bélszínből álló vacsora után bálon szórakozhattak a vendégek a kastély termeiben. Vasárnap családi ökörsütésre érkeztek a kiterjedt Esterházy család tagjai, hogy immár rokoni körben ünnepeljék a família hercegi ága 13. – szerencsére nem babonás – családfőjének születésnapját. Ekkor cigányzenekar és néptánc színesítette a programot.

Cziráki Viktória
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az SZDSZ az egészségügy átalakításáról

A vegyes biztosítós egészségügyi modell bevezetését szorgalmazza Kóczán Zoltán, az SZDSZ soproni… Tovább olvasom