Kisalföld logö

2017. 07. 26. szerda - Anna, Anikó 16°C | 24°C Még több cikk.

Szüleitől lopott élelmiszert a hajléktalan férfi

Sopron - A lopást a hozzátartozók jelentették, a férfit letartótatták. Egy másik férfi tűzifát lopott Fertőboz térségéből, ezzel félmilliós kárt okozva.
Lopás vétsége miatt állítottak elő a soproni rendőrök egy helybéli férfit, s egyúttal az előzetes letartóztatását is kezdeményezték. Az ügy egy családi lopásból indult, amikor a hajléktalan férfi a szülei házából tulajdonított el élelmiszert. A hozzátartozók feljelentést tettek. Időközben kiderült, hogy a férfit a rendőrök mintegy húsz alkalommal kéregetés vétsége miatt már feljelentették. A közigazgatási eljárást ez esetben a soproni önkormányzat folytatja le.

A soproni rendőrök a hétvégén egy másik, szintén lopással kapcsolatos ügyben is sikerrel jártak. Egy peresztegi férfi többször, alkalmanként 1,5 köbméter tűzifát tulajdonított el Fertőboz térségéből. Lebukott, a családi házának udvarán mintegy 30 köbméter fát foglaltak le. Az okozott kár mintegy félmillió forint. Ez ügyben várhatóan két héten belül gyorsított eljárásban bírósági ítélet is születhet.

Olvasóink írták

 • 16. cherry 2009. június 15. 13:14
  „Volt osztälytärsam volt közepiskoläban a fiu, rendes csendes jotanulo volt. Akik ismerik tudjäk sajnos h miböl-..hova süllyedt. En ugy tudom a szülök egy ideig mindent megtettek h segitsenek rajta, de feladtäk mert meglopta öket, anyjät bäntalmazta stb.. Egy ideig a pincejükben elt, de ez sem volt megoldäs.:(
  Kezelesekre ugytudom jär egy ismerösömtöl..vagy a rendörök viszik..mert sajnos mär többször le is csuktäk. Legutobb mikor ez törtent sokan azt hittek meg is halt, jöttek-mentek a volt osztälytärsak között a mailek a neten..
  En is sveszek neki elelmiszert venni ha eppen összefutok vele, mär messziröl köszön megismer..es ker..nincs szivem elküldeni...Nemregiben viszont hallottam az egyik boltos länytol h öt megfenyegette ha nem ad neki italra penzt elvägja a torkät..:(((
  Nehez ügy..nagyon sajnälom, de közben en is lätom h sajnos sajät maga tehet az egeszröl..valoban jo älläsa, barätnöje, kocsija es lakäsa volt...csak ugy tudom az akkori "barätai" rossz utra vittek..ö meg hagyta sajnos magät. ..Volt osztälytärsakbol, ismerösökböl el többnyire, de ugy tudom ha penzt adnak elissza, ha ruhäkat kap nem hordja hanem eladja..:(
  En meg is kerdeztem töle 1x hogy került ilyen helyzetbe ö mosolyogva välaszolt:...hät züllöttem eddig... Nem tudom van e meg kilätäs arra h meggyogyuljon, mert ugy hallom mindent amit taläl "besziv"..en sajnos ugy lätom ö nem is akar meggyogyulni:(((
  Pedig mär csalädja, gyerekei lehetnenek..Es most 36 eves hajlektalan.:(
  Ugy tudom vannak nagyon kemeny rehabilitäcios helyek..ha olvassa illetekes..megprobälhatnäk egy ilyen helyen meg egy eselyt adni neki..”
 • 15. fcsoproni 2009. május 14. 09:30
  „12. fcsopron60 2009.05.14. 05:24.
  Ismered a körülményeket? NEM.
  Miért szégyelje a szülő magát? Lakást vett neki, kocsit, külföldön dolgozott. Mi kell még? Minden elment a drogra, és tudom, hogy utánna is segítették. Mindennek van határa. Tegnap írtam aki ennyire védi ezt az embert az egy hétre vigye haza és más lesz a véleménye.
  Nem akarlak megsérteni, de a helyesírásra jobban figyelj oda.”
 • 14. lolita 2009. május 14. 08:36
  „Nem egyszerü itt eldönteni ki a hibas ezen lehetne vitatkozni,na meg egy ilyen fiu valahol segitsegre szorul es gondolom senki ne m latja be ezt a feledatot ugyertem orvosilag kezelesre!Nem csak a szülöt kell hibaztatni hanem a tarsadalom is hozzajarul ehhez ha valaki idaig fajul.A mai vilagban a szülönek kötelessege van de jogai nincsenek,a fiataloknak pedig forditva es ez a szomoru!”
 • 13. knifemaster 2009. május 14. 07:34
  „12.
  A családi potlékot a gyerek részére adják.
  18 éves korra teljes jogu állampolgár,felelősséggel,saját élettel.
  A szülő megtette a kötelességét.Felnevelte!Nem kötelessége eltartani élete végéig.
  Anyádat is kérdőjelezd meg nyugodtan,hogy téged miért vállalt?
  Milyen jogon hozott még egy ostobát a világra?Kérdezd már meg tőle!Vagy téged még mindig ő etet?
  Az a 60 -as az életkortod vagy az IQ-d?”
 • 12. fcsopron60 2009. május 14. 05:24
  „Szégyelje magát szülő!!
  Azért is mert hajléktalan a gyereke és hagyja ,hogy az utcán éljen!! Akkorr miért válalta?

  Bezzeg addig jó volt a gyareke amig megkapták utánna a családi pótlékot!!

  Felháboritó,hogy ezek után mék ennivalot sem ad neki,még talán bele is rugnának az utcán?”
 • 11. Goldmund 2009. május 13. 23:38
  „Nem ismerem a szereplőket, de ha nekem szülőként ne adj´ Isten drogos lenne a gyerekem, óriási lelkiismeretfurdalásom lenne, mit rontottam el a nevelésében.”
 • 10. Hárpia 2009. május 13. 18:38
  „Én nem ismerem, vagyis csak sejtem kiről lehet szó. Végülis bárki lehet az a mai világba, de azért még mindig azon a véleményen vagyok, hogy ha valaki hajléktalan lesz, arról csakis maga tehet. Abba meg bíztosvagyok, hogy ha arról az emberről van szó, akire gyanakszom, akkor ott a szülők mindent megtettek annak érdekében, hogy a gyermekük ne kerüljön oda, ahová most került. Sajnos, ahhoz nem csak a szülők akarata kellett, hanem a másik félé is. Sajnálom mindkét résztvevőjét ennek a szomorú történetnek.”
 • 9. joco 2009. május 13. 05:40
  „érdekes egy véleményed van:-1. xo16zy 2009.05.11. 19:07 -!!!!

  Mivel itt nem tudsz "cigányozni", mivel a bünös "fehérbörü" , hát ütsz egyet az SZDSZ-en. Miért?
  Tudod kedves akárki, az SZDSZ elödje már akkor küzdött a hajléktalanokért és szegényekért mikor Te kisdobosként "előtapsoltál" a helyi párttitkárnak.”
 • 8. soproni 2009. május 12. 20:13
  „8. A cikk alapján én is arra a fiúra gondoltam akit Sophia és fcsoproni említett. Akik nem ismerik és nem tudják,azok ne a szülőket szidalmazzák,mert valamikor mindent megtettek a fiukért,aki sajnos a drog miatt vált olyanná,mint amilyen most .Már én is adtam neki pénzt egy pékségben ,de megvártam amig reggelit vesz belőle,mert nem drogra,piára és cigire szántam.Egyedül csak magának köszönheti,hogy idáig süllyedt,mert amig külföldön dolgozott volt lakása,kocsija és gondtalan élete. Sajnos az alkoholisták és a kemény drogosok már sok családot tettek tönkre szenvedélyük miatt és mindenkinél van egy határ,amikor már lemond arról,hogy a reménytelen próbálkozások után segítséget nyújtson a saját rokonának,barátainak,ismerőseinek.Azt hiszem ,ma Magyarországon nagyon sok olyan család van,akiket valóban sajnálhatunk,mert önhibájukon kívül,lassan földönfutóvá válnak.”
 • 7. Sophia 2009. május 12. 19:38
  „Az a szerencsétlen hajléktalan egykoron egy szorgalmas,kedves,aranyos fiú volt.A drog tette azzá ami most.
  Bennem még él az a hajdani fiú de valóban igaza van fcsoproninak abban(bár ő nagyon szépen fogalmazott),hogy mostanra teljesen antiszociálissá vált.”
 • 6. fcsoproni 2009. május 12. 19:07
  „Ezt az embert személyesen ismerem. Szolidarításból minden védelmezője vigye haza egy hétre. Utánna kiváncsi lennék a véleményekre.
  A szülők segítségének is van határa és aki vissza él vele az nem elítelendő??????”
 • 5. obama 2009. május 12. 17:26
  „ja bocsanat meg meg le is tartoztattak.te ur isten.”
 • 4. obama 2009. május 12. 17:24
  „hajra magyarorszag csakigy tovabb elegen rohognek mar rajtatok nameg ez a szulo az ijen nem is az abirosagon nem a hajlektalant itelik el hanem a szuloket szoban .en meg ijet nem is hallotam dobbenet.”
 • 3. ASHER 2009. május 12. 16:27
  „bravoooooo!!!!!
  a hos magyar rendorseg,igazan hosiesen feljelent egy keregeto sezerencsetlent,mert esetleg nincs penze
  ennivalora!!!!
  aztan a sajat csaladja is feljelenti mert ELELMISZERT "lopott" toluk!!nekik van!!a csalad hagyja egy tagjat hajletalanna valni,az utcara lokik,ennivalot sem adnak neki!!!!
  ez nem buntetendo????”
 • 2. Babika 2009. május 11. 20:55
  „Mi az hogy a szüleitől lopott???????? Milyen szülő az olyan aki nem ad ételt a saját gyerekének. Még egy idegennek is adok ha látom hogy éhezik nemhogy a saját gyerekemnek. Meg még fel is jelentik! Hát szégyellje magát az ilyen szülő, függetlenül attól miért lett hajléktalan az az ember.”
 • 1. xo16zy 2009. május 11. 19:07
  „Szüleitől lopott élelmiszert a hajléktalan férfi
  ...az szdsz szerint rássszistá indíték van a háttérben.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Madarak és fák napja a jereváni Kék Oviban

Madarak és fák napját ünnepelte a múlt héten a Jereváni Kék Óvoda. Egész héten át a nevelőtestület… Tovább olvasom