Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Szülei hisznek gyógyulásában

Sopron - Újabb megpróbáltatásokat él át Árvai Alexander és szülei. A 6 éves kisfiú, akinél az elmúlt év januárjában diagnosztizáltak agytörzsi daganatot, csütörtökön hagyhatja el a soproni kórházat, ahol tüdőgyulladással kezelték.

Alexander békésen aludt, amikor benyitottunk a kórterembe, ahol édesanyjával együtt nagyon nehéz napokat élt át. Tüdőgyulladása volt, aztán baktériumfertőzést is kapott, de már jobban van, ma végre visszatérhet peresztegi otthonába, a megszokott környezetbe, játékai közé. Kedves kis plüss kutyuskája azonban ott volt vele, nélküle sehová sem vihetik.

– Gyakorlatilag két hónapja nem evett semmit, infúzión van, erre még otthon is szükség lesz – mondta édesanyja, Rita. – Várjuk, hogy összeszedje magát és megerősödjön. A férjemmel együtt optimisták vagyunk, hisszük, a tüdőgyulladás után olyan állapotba kerül, hogy elkezdhetik a sugárkezelést.

Alexander agydaganata – mint arról a Kisalföld is beszámolt – a kemoterápiás kezelés hatására sem húzódott vissza. Az újabb reményt egy műtét jelentette volna – gammakéssel –  Debrecenben, de sajnos a daganat elhelyezkedése miatt erre sem kerülhetett sor. Így marad a sugárkezelés, de ehhez meg kell, hogy erősödjön a kisfiú.

– Szerencsére továbbra sem vagyunk egyedül a bajban – folytatta az édesanya, miközben óvóan karolta át gyermekét. – A Gyermekrák Alapítvány, amely már az elmúlt évben is segített bennünket, felajánlotta, hogy megvásárolja azt a motoros váladékleszívó műszert, amelyre Alexander biztonsága érdekében feltétlenül szükség van. A kórházat ugyan ma elhagyhatjuk, de továbbra is infúziót kap, amelyet naponta kétszer kell cserélni. Ehhez szakképzett ápolóra van szükség. Ennek költségét is magukra vállalták.

Beszélgetésünk közben megcsörrent Rita telefonja. Balogh István, a Gyermekrák Alapítvány elnöke jelentkezett, s közölte az örömhírt, a készülék már náluk van, s ma már Peresztegre szállítják.
– Alapítványunk folyamatosan támogatja a családot pénzzel és táplálékkiegészítőkkel – nyilatkozta a Kisalföldnek az elnök – Reméljük, hogy az újabb segítség is hozzájárul Alexander gyógyulásához.

Horváth Ferenc

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Út lesz a tó egy részéből?

Fertőszentmiklós - A Fertőszentmiklós külterületén lévő bányató több 100 négyzetméteres részét… Tovább olvasom