Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Szükség van a kiállításra

Sopron - A megkérdezett kiállítók egybehangzó véleménye szerint szükség van a soproni InnoLignum erdészeti és faipari szakkiállításra és vásárra. A szakmai és bemutatkozó rendezvény szombatig tart.

Az elismerések és díjak átadása után tegnap délelőtt kezdetét vette az InnoLignum Sopron Erdészeti és Faipari Szakvásár. Az elkövetkezendő két napban Sopronra figyel a szakma, a kiállításon túl konferenciák és innovációs bemutatók várják a szakembereket, valamint a kilátogatókat.

Az elmúlt években élénk vita folyt arról, hogy érdemes-e Sopronban faipari szakvásárt rendezni. (A vásár elődjét annak szervezője Budapestre költöztette.) A helyi cégek, a kamara, az egyetem és az önkormányzat tavaly úgy döntött, hogy évente egyszer, szeptemberben saját maguk szervezik meg a seregszemlét. A megkérdezett résztvevők egyöntetű véleménye szerint helyes volt a döntés.

– Több mint egy évtizede állítunk ki Sopronban, a tapasztalatunk az, hogy a vásár után észrevehetően megnő a forgalmunk. Az élet bebizonyította, a szakma várja a soproni vásárt, ahol egymásra találnak a kereskedők, valamint a faipari cégek – mondta el portálunknak Zsemlye Béla, a komáromi Wood-Mize Hungária Kft. munkatársa.

A szigetszentmártoni Molnár Gábor (jobbra) saját szakmájának és hobbijának bemutatására érkezett Sopronba. Fotó: Magasi
A szigetszentmártoni Molnár Gábor (jobbra) saját szakmájának és hobbijának bemutatására érkezett Sopronba. Fotó: Magasi

Vaspöri Ádám, a körmendi Fepöri Kft. ügyvezető igazgatója szerint, a soproni rendezvény célközönsége más, mint például a budapestié. Itt azok a forgalmazók is megjelenhetnek, akik kiszorultak a fővárosból. Ez persze nem a vásár elismertségét kisebbíti, hanem szélesíti a kínálatot. Sopronban ugyanis a kisebb cégek, családi vállalkozások is bemutatkozási lehetőséget kapnak.

A kiállítók között találkozni olyanokkal is, akik saját szakmájuk, hobbijuk bemutatására érkeztek Sopronba. Ilyen a faesztergályozással foglalkozó szigetszentmártoni Molnár Gábor is. – Idén először jöttünk el Sopronba, de már az első napon látszik, hogy jól döntöttünk – tette hozzá a szakember. – A célunk nem feltétlenül az eladás, hanem a vásár életének és hangulatának színesítése. Sok szakmabelivel találkozhattam és kicserélhettük a tapasztalatainkat.

A kiállítás és vásár egyik alapítója és szervezője a Nyugat-magyarországi Egyetem. Faragó Sándor rektor elmondta, Sopron az erdészeti képzés fellegvára, azért is szükség van a szakmák seregszemléjére. A rektor szerint a fa fokozatosan visszanyeri fontos szerepét. A környezetbarát, megújuló alapanyagból készíthető berendezéseket, használati tárgyakat, faházakat is megismerheti a nagyközönség. Emellett a konferencián a legújabb kutatási és innovációs eredményekkel ismerkedhetnek meg az oktatók és hallgatók.

Az MKB-arénában, valamint a Káposztás utcai stadion mögötti területen lévő kiállítás naponta 10-től este 6-ig látogatható. Az utolsó napon, szombaton családi programok várják a kilátogatókat. A belépés mindegyik napon ingyenes.

Az elkövetkezendő két napban Sopronra figyel a szakma, a kiállításon túl konferenciák és innovációs bemutatók várják a szakembereket, valamint a kilátogatókat.

Olvasóink írták

  • 1. otromba 2009. szeptember 16. 09:18
    „EZZEL A KIÁLLÍTÁSSAL SENKI SEM TÖRŐDIK,NINCS HOZZÁSZÓLNI VALÓ?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A minisztérium egyelőre nem fizet

Eredménytelenül zárult az Önkormányzati Minisztérium és a tűzoltókat képviselő ügyvédek legutóbbi egyeztetése. Ami a leglényegesebb: a túlmunka után járó – jogos – illetményt továbbra sem fizetik ki.
Tovább olvasom