Kisalföld logö

2018. 07. 16. hétfő - Valter 17°C | 27°C Még több cikk.

Szövetkezetek az aktív időskorúak rugalmas foglalkoztatásáért

Firtl Mátyás, Sopron országgyűlési képviselője sajtótájékoztatón jelentette be, Sopronban is kezdeményezik a nyugdíjasok közérdekű szövetkezetének létrehozását.
Mint mondta, a Fidesz-KDNP-kormány az aktív időskorúak rugalmas foglalkoztatását szeretné elérni annak érdekében, hogy a következő generációk számára kamatoztassák a náluk felhalmozott tudást, szakmai- és élettapasztalatot.  Ezzel nemcsak a munkaerőhiány csökkentését lehet elérni, hanem a nyugdíjas korosztály jövedelem-kiegészítési feltételei is megteremthetővé válnak.

– A kormány mind a szövetkezeti tagnak, mind a munkaadónak rendkívül kedvező adózási, illetve járulékfizetési szabályokat biztosít – emelte ki Firtl Mátyás. – Ha a közérdekű nyugdíjas szövetkezetben vállal munkát a nyugdíjas, továbbra is megilleti őt a teljes nyugellátás, de  a szövetkezetben szerzett járandósága után egységesen 15 százalékos személyi jövedelemadót kell fizetnie. Viszont se nyugdíjjárulék, se egészségbiztosítási járulékfizetési kötelezettség már nincs. A következő lépés a soproni szövetkezet megalakítása lesz.

A Kisalföld kérdésére az országgyűlési képviselő elmondta, a jelentkezéseket a matyas.firtl@parlament.hu e-mailcímen várják.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ivánból a Thália Színházig

Kitűnő eredményekkel zárta utolsó évét a Gór Nagy Mária Színitanodában a huszonegy éves Domnanits… Tovább olvasom