Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Szóval?!: Irány az országos döntő

A soproni középiskolák közül a Fáy és a Szent Orsolya csapata került be a Szóval?! Országos Vitaverseny második fordulójába, a szombathelyi regionális döntőbe. Innen a két legjobban teljesítő vitázó csoport jutott tovább: a Szent Orsolya disputásai ott lesznek az országos döntőn.

Szükség van-e egyetlen hivatalos nyelvre az Európai Unión belül? Erről a kérdésről vitáztak csütörtökön a középiskolások a második fordulóban. A tételmondat mellett, és ellene kellett érvelniük a diákoknak a Karl Popper vita szabályai szerint.

A vitaversenyre összesen171 középiskolás csapat jelentkezett, közülük minden régióból nyolc jutott tovább a második fordulóba. Sopronból a Szent Orsolya-gimnáziumot képviselte Góger Szabolcs, Prajczer Petra, Teleki Béla István, Bókon András, felkészítőjük pedig Czingráber Mária volt. A Fáy-szakközépiskolából Erdősi Martina, Horváth Karolina, Hujber Laura, Perák Richárd jelentkezett, őket Egész Tamás készítette fel a vitázásra.

- Felhívjuk a figyelmet a soros elnökség, az Európai Unióhoz kapcsolódó témák, dilemmák kérdéseire, és ezek megvitatásába bevonjuk a középiskolás korosztályt. A disputa egyik célja, hogy fejlesszük a diákok vitakultúráját, valamint beszédkészségét, - a látottak alapján úgy vélem - elértük a célunkat - mondta el Takács Viktória, a Demokratikus Ifjúságért Alapítvány program-koordinátora.

A zsűrizésben részt vett több helyi médium műsorvezetője, valamint a rendezvényen megjelent Jordán Tamás, a szombathelyi Weöres Sándor Színház igazgatója is.

A két régiós továbbjutónak - egy soproni, és egy szombathelyi csapatnak - jó esélye van megnyerni az országos döntőt is. A fődíj egy brüsszeli tanulmányút, valamint egy-egy notebook minden disputázónak, és felkészítőjüknek. A döntőt április végén rendezik meg Budapesten.

Olvasóink írták

  • 2. kgm76 2011. április 13. 13:53
    „Büszkék vagyunk Rátok!
    Gratulálok, Orsolyások! És Marika néninek is! További eredményes munkát kívánok!”
  • 1. coolzsu 2011. április 12. 20:29
    „Gratulálunk a gyerekeknek! Akik közül Góger Szabolcs és Prajczer Petra a kémia tanulmányi versenyen is rendkívül jól teljesítettek, Szabolcs megyei elsőként jutott az országos döntőbe! Ezek a srácok minden dícséretet megérdemelnek, minden támogatást megérdemelnének! :) További sok sikert srácok! Csak így tovább!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Városmisszió ghánai és indiai résztvevőkkel

„Látni szeretnénk Jézust!" elnevezéssel városmissziót rendeznek Sopronban a család éve… Tovább olvasom