Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

Szörnyű baleset Kópházán - Mesterségesen lélegeztetik a fiút - fotók

A Kópházán a dísztóba esett nyolcéves kisfiú küzd az életéért a győri Petz-kórházban.

Küzdenek az életért

A Kópházán a dísztóba esett nyolcéves kisfiú küzd az életéért a győri Petz-kórházban. Prof. Oláh Attila orvos igazgató tájékoztatása alapján tudjuk, hogy Brendont, a kisfiút továbbra is mesterségesen lélegeztetik. Bár az állapota az újraélesztés után, szenteste előtt óráról órára javult, de az ünnepek alatt a vizsgálatok kimutatták, hogy vélhetően a tüdejébe jutott sok víz miatt súlyos gyulladással küzd a szervezete.

Ez az egyik legveszélyesebb tüdőszövődmény, az állapota tehát továbbra is kritikus. Az ugyanakkor jó hír, hogy az elmúlt 24–48 órában stabil volt. Hosszú kezelés vár a kisfiúra.

Korábban - Szörnyű baleset történt hétfőn Kópháza egyik panziójának dísztavánál. A környéken dolgozó és a panzióban ideiglenesen lakó 24 éves ajkai fiatalembere előző nap látogatóba hozta 7 éves kishúgát és 8 éves öccsét.

Amikor éppen kirándulásra indultak volna, a két kisgyerek óvatlan pillanatban ráment az alig pár négyzetméteres tavacska jéghártyás felszínére, s azonnal elmerültek. Úgy tudjuk, a tó legmélyebb pontja eléri az egy méter harminc centit. Bátyjuk, amint észrevette a bajt, testvérei segítségére sietett, kihúzta őket a jéghideg vízből.

Díszkútba esett két gyerek Kópházán, decemberben. Fotó: MagasiA két gyermek teste e kis idő alatt is gyorsan lehűlt, s ámbár a kislány még magánál volt, a 8 éves testvért újra kellett éleszteni. Szakértők szerint a gyermek állapota alapján valószínűsíthető, hogy nem csak pár másodpercet lehettek a vízben.

Dr. Lórántdfy Máriától, a mentők regionális igazgatójától tudjuk, Sopronból azonnal esetkocsi indult a helyszínre orvossal, míg Győrből gyermekmentő orvosi kocsi száguldott Kópházára, speciálisan képzett gyermekorvossal.

Ezzel párhuzamosan a sármelléki mentőhelikoptert is riasztották.
Információnk szerint a kislány Sopronban a gyermekintenzív osztályra került, ahol a körülményekhez képest már jól van. Testhőmérséklete folyamatosan emelkedett.

Szerettük volna megszólaltatni a kistestvéreit a jéghideg vízből kihúzó fiatalembert, de nem jártunk sikerrel.

A nyolcéves kisfiút mentőhelikopterrel szállították a győri Petz Aladár Megyei Oktatókórházba. Mint prof. Oláh Attila orvos igazgatótól megtudtuk, a gyermek kritikus állapotban, lélegeztetve érkezett hozzájuk. Az újraélesztése a helyszínen elkezdődött, a s még a mentőhelikopterben is folytatódott.

Viszonylag stabil állapotban vették fel a gyermekintenzív osztályra, s őt is – ahogy a testvérét – fel kellett melegíteni a kihűlés miatt.
Sajnos tény, hogy az újraélesztés az ő esetében sokáig tartott, így kérdés, hogy maradandó agyi károsodást szenvedett-e. S ha igen, az milyen mértékű. Az mindenesetre biztató, hogy estére az állapota stabilizálódott, életjeleket adott.

A rendőrség vizsgálja az esetet, amelynek során arra a kérdésre is feleletet várnak, terhel-e valakit felelősség a történtek miatt.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fehér már az utca: havazás Sopronban - sok-sok havas fotó

Fehérre festette a karácsonyi havazás a megye nagy részét. Nézze meg fotós összeállításunkat! Tovább olvasom