Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Szoptatási világnap

Sopron - Kutatások sora bizonyítja, hogy a csecsemő hat hónapos koráig kizárólagos szoptatás önmagában fedezi a szükséges tápanyag- és energiaszükségletet.
Féléves korig az anyatejen kívül semmilyen más táplálékra nincs szükségük a csecsemőknek.

– Fontos, hogy a szoptatás során nemcsak testi, hanem lelki táplálékot is kap a csecsemő – mondta el Lénártné Kócsi Éva, az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat megbízott vezető védőnője.

– Városunkban és környékén tavaly a kisgyermekek mintegy hatvan százalékát táplálták kizárólag anyatejjel 6 hónapos korukig, amely élettani értékét semmilyen korszerű tápszer nem tudta volna helyettesíteni.

Sopronban és a kistérségünkben dolgozó védőnők is csatlakoztak a szoptatás világnapja kezdeményezéshez. Így ma Sopronban, a Lenkey utcai védőnői tanácsadóban 10 órakor, a Híd utcai védőnői tanácsadóban pedig 11 órakor védőnők fogadják az érdeklődő anyukákat csecsemőikkel. Ezeken a helyszíneken tanácsadás, illetve bemutatók várják a kismamákat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Deák tér: Versenyfutás az idővel

Sopron - Versenyt futnak az idővel (és az időjárással) a Deák tér kivitelezői, ugyanis rohamosan közeleg az augusztus 15-i átadási határidő. A multifunkciós épület tetőzetét közben visszabontották, mert beázott. Tovább olvasom