Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

Szomorú lesz Szántóék ünnepe

Szeptember óta kísérjük figyelemmel a soproni Szántó család sorsát. Az édesapa 11 év kemény munka után súlyosan megbetegedett.

A jövedelemkiesés miatt lakhatásuk is veszélybe került, ráadásul a kisfiuknál egy újabb betegséget diagnosztizáltak.

– Fogalmam sincs, miért állít ennyi próba elé az Isten. A férjem soha nem lesz már teljes értékű ember. És még csak 32 éves... A legújabb csapás, hogy a Down-szindrómás kisfiunkról kiderült, lisztérzékeny. Szójával és tejjel készült ételeket sem fogyaszthat. A neki való 40 dekás kenyér 600, a speciális liszt kilója 1200 forint – sírta el magát Szántóné Török Mónika, amikor hogylétükről faggattuk.

Mint azt korábban megírtuk, a férfi Ausztriában szakácsként dolgozott. Négy éve egyre gyengébbé vált, negyven kilóra fogyott. Részlegesen lebénult, alig tud járni, beszélni. Most is kórházban fekszik, kiderült, sclerosis multiplex okozza a tüneteket. Először 40 százalékos egészségkárosodást állapítottak meg nála, de sokáig a szociális járadékot sem küldték neki, mert állapota nem tette lehetővé hogy együttműködjön a munkaügyi központtal. Ez pedig kizáró oka volt az összeg folyósításának.

Dzsenifer és Dani karácsonykor nem játszhat a papával, a beteg férfit csak pár órára vihetik haza szerettei a kórházból. Fotó: Magasi
Dzsenifer és Dani karácsonykor nem játszhat a papával, a beteg férfit csak pár órára vihetik haza szerettei a kórházból. Fotó: Magasi

– Végre elintéződött a gondnokság alá helyezése, így eljárhatok a nevében. A gyesből (61 ezer forint) és a járadékból (27 ezer forint) élnénk, ám a lakáshitel-tartozásunk miatt zárolták a számlánkat, így egyik összeghez sem férek hozzá. A Kisalföld olvasóinak adományai is ide érkeztek... – mondta az édesanya, aki az említett ok miatt a legutóbbi cikkünkben egy rokonának a számlaszámát kérte közölni, hogy legalább enni tudjon adni a gyermekeinek a támogatásokból. A soproni önkormányzat is segített, mégis hamarosan költözniük kell.

Pedig olyan szépen éltünk. A bajt is az okozhatta, hogy a férjem folyton csak dolgozott, soha nem pihente ki magát - mondta Szántóné Török Mónika.
– Elárverezik az otthonunkat, de a támogatásoknak köszönhetően legalább annyit félre tudtam tenni, hogy ha hirtelen el kell költöznünk, akkor egyhavi albérletet kifizethessek. Néhány napja a férjemnél 84 százalékos végleges rokkantságot állapítottak meg, a kérdés csak az, a papírok után a pénz mikor érkezik. Pedig olyan szépen éltünk. A bajt is az okozhatta, hogy a férjem folyton csak dolgozott, soha nem pihente ki magát. Most én keresek munkát, mert kell a pénz, de kevés a remény, pedig ő már nem lesz munkaképes. Ez lesz a legszomorúbb ünnepünk. A férjem csak pár órát tölthet itthon, 26-án érkeznek Sopronba a szülei és egy kicsit együtt lehetünk. Ha valamit kérhetnék a jó tündértől, azt kívánnám, hogy a szeretteim újra egészségesek legyenek... – mondta az édesanya.

Ha valaki tanáccsal, támogatással segítene, hívja Szántóné Török Mónikát a 70/6181-810-es számon.

Olvasóink írták

 • 5. AranyKözépút 2009. december 21. 09:16
  „Miért kérte a GYES és Járadékot a számlára?? Alapszabály: bankszámlára SEMMIT, csak amit muszáj: a bért és a lakáshiteltörlesztést.
  Sem villanyszámlát, semmit nem szabad onnan engedni, sem pedig semmit nem szabad oda utaltatni.
  Szegény család, tényleg sok baj érte őket, remélem jut nekik egy jobb önkormányzati bérlakás.”
 • 4. obama 2009. december 11. 16:38
  „na kedves polgar mester ur most mutassak meg hogy igazan mire kepesek.ne csak akkor amikor a valasztasok kozelednek.az illem is azt kivanja hogy segitsenek ezen a szomoru csaladon.”
 • 3. Tapmancs 2009. december 11. 15:36
  „Személyesen kell pénzt adni, kp-ben. Az apeh meg bekaphatja.”
 • 2. lolita 2009. december 11. 15:02
  „Sopronnak körülbelül 60.000 lakosa van.Ha mindenki csak 10 forintot ad ennek a csaladnak mar sokat segitettünk,aki teheti segitsen.”
 • 1. kismami25 2009. december 11. 12:30
  „A számlára érkező adomány címszó alatt befolyt pénzt az Apeh megadóztatja!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az E.ON az áramszünetekről

A soproni Tó utca egy lakásában élő hölgy azt kifogásolta, nemrégiben egy teljes napon át… Tovább olvasom